След 15г.:Гай Ричи и Джейсън Стейтъм отново заедно

Филмът "Две димящи дула" на Ричи даде тласък на звездната кариера на Стейтъм

След 15г.:Гай Ричи и Джейсън Стейтъм отново заедно | StandartNews.com

Гай Ричи отново ще работи с Джейсън Стейтъм след близо 15-годишна пауза, като е било необходимо само двуминутно телефонно обаждане, за да може британският режисьор да представи идеята на екшън звездата за новия си филм "Човешки гняв", пише Ройтерс.

В мрачния трилър ролята на Стейтъм е на мистериозен самотник "Х", който започва работа в охранителна фирма, чиито бронирани коли, превозващи ценности, напоследък са обект на смъртоносни въоръжени грабежи.

С продължаването на атаките скоро се оказва, че "Х" не търси стабилната заплата от работата, а по-скоро е опитен стрелец, търсещ отмъщение заради лична трагедия.

Стейтъм работи като модел, когато Ричи за пръв път го ангажира във филма си "Две димящи дула", който дава тласък на звездната му кариера в киното. Двамата работят заедно и по още два филма на Гай Ричи - "Гепи" през 2000 г. и "Револвер" през 2005 г.

Въпреки 16-годишната творческа пауза между двамата приятели, Стейтъм казва: "Единствената разлика е, че сме малко по-възрастни и малко по-закръглени... Той ми се обади, за да сподели идеята, която имаше. Хареса ми и побързах да кажа "да".

"Стямах, че това ще бъде идеалната история за Джейсън, както и да се съберем отново. Това не е забавен филм. Темата е сериозна, има много насилие и агресия. Но смятах, че ще бъде идеалната роля, която Джейсън да поеме", казва Ричи.

В "Човешки гняв", който излиза в кината в САЩ на 7 май, ще участват още Джош Хартнет, Скот Истууд, Анди Гарсия, Еди Марсан и Холт Макалъни, a рапърът Пост Малоун ще се включи с камео роля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай