Скандал провали концерт в Малайзия. Причината

Мати Хайли разкритикува индонезийското законодателство и си навлече гнева на властите

Скандал провали концерт в Малайзия. Причината | StandartNews.com

Планирани концерти на британската рок група "1975" са отменени в Тайван и населената предимно с мюсюлмани Индонезия, след като властите в Малайзия забраниха изявите й на територията на страната, предадоха Ройтерс и АФП, цитирано от БТА

По време на изява на бандата на фестивал в столицата Куала Лумпур в петък фронтменът на бандата Мати Хийли целуна басиста на групата на сцената и разкритикува местните власти заради законодателство, ограничаващо правата на ЛГБТ общността. Еднополовите връзки са класифицирани като престъпление в Малайзия, където мюсюлманите са мнозинство. 

"Няма да бъде направен компромис с никой, който оспорва, омаловажава и нарушава малайзийските закони", заяви министърът на комуникациите Фахми Фадзил в публикация в Туитър, след като се срещна с организаторите на фестивала  "Good Vibes". Според първоначалните планове форумът трябваше да бъде до неделя, но вчера беше прекратен по-рано.

"За съжаление, поради настоящите обстоятелства, е невъзможно да продължим с планираните концерти", заявиха от поп рок групата в разпространено изявление, но без повече подробности.

Следващият концерт на "1975" е насрочен за фестивала "Лолапалуза" в САЩ в началото на август, отбелязва АФП, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай