Събота,

Симеон Лютаков представи 40 фотографии на фестивала „Златната липа" в Стара Загора

От: Failed to load user -
Симеон Лютаков представи 40 фотографии на фестивала „Златната липа" в Стара Загора
A
A
A

Стара Загора. Популярният актьор Симеон Лютаков представи своята изложба „Collection", която бе открита в рамките на културната програма на провеждащия се Международен филмов фестивал „Златната липа".

Фотосите са били показвани вече на два континента - Европа и Южна Америка. Имали са премиери в няколко града в България и в Коста Рика. Представени бяха близо 40 снимки, направени през последните две десетилетия, като част от тях са заснети в пустинята Сахара и Африка. За да снима в Египет Лютаков заминава да работи две години като статист в много арабски продукции. Арабите не могат да бъдат снимани от непознати, освен ако не се сближиш с тях. Затова сега имам много приятели между тях, споделя той. За друга своя фотография на млада египтянка разказва, че за да я направи е трябвало да й подари 9 гердана. Сред снимките има и такива печелили много конкурси, както и фотография на най-стария действащ пазар в света.

"Изложбата „Collection" е събрала неща, с които ми е било трудно да се справя или са ме спъвали по пътя", каза в заключение актьорът- фотограф. Фотосите могат да бъдат разгледани във фоайето на операта в Стара Загора до 4 юни 2014г. в рамките на международния филмов фестивал „Златната липа".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички