Ще има ли Евровизия 2021-а

Окончателното решение ще бъде взето в началото на следващата година

Ще има ли Евровизия 2021-а | StandartNews.com

Конкурсът Евровизия ще се проведе през 2021-а, обещават организаторите на най-голямата музикална надпревара в света. За да се случи следащото издание, през изминалите летни месеци те са разработили четири възможни сценария. Окончателното решение за провеждането на Евровизия 2021 обаче ще бъде взето в първите месеци на новата година.

В средата на септември Европейският съюз за радио и телевизия и трите национални телевизии на Нидерландия обявиха като най-желан сценарий нормалното провеждане на конкурса в зала “Rotterdam Ahoy”.

Това би се случило по добре познатия до момента начин – с публика в залата и 3 големи конкурси вечери, където участие ще вземат представителите на всяка държава. Реализирането на този сценарий обаче зависи от създаването на надеждни тестове, които да гарантират сигурността на публиката и участващите делегации.

Според анализатори по-възможни са сценариите за провеждането на конкурса в нетипичен за него формат. Един от вероятните начини да се случи събитието е въвеждането на спазване на социална дистанция за публика, както и намаляването на капацитета на залата.

Организаторите обмислят и опцията при рестрикции на пътуванията в Европа, някои от артистите на Евровизия 2021 да изпълнят песните от собствената си държава.

В най-лошия вариант – при влошена епидемична обстановка в световен мащаб и невъзможност за пътуване на всички артисти, те да представят песните си от специално подготвени студиа в страната си. Този вариант ще бъде тестван на Детска Евровизия 2020, която ще се състои в Полша през ноември. Виктория, която в момента е нашият представител в Евровизия, коментира: “Радвам се, че конкурсът ще се проведе през 2021-а дори и в тези условия. Организаторите са изправени пред големи трудности, но съм сигурна, че ще вземат най-доброто решение. Ние продължаваме да работим усилено и се надявам, че ще създадем още по-добра песен, с която България да се представи достойно.” 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай