Секссцените разбиват нервите

Секссцените разбиват нервите | StandartNews.com

Наскоро се научих да обичам себе си, казва Дженифър Лопес, която се завърна в киното с психотрилъра "Съседското момиче"

Дженифър Лопес се завърна на големия екран с психотрилъра "Съседското момче". Латино дивата е в ролята на току-що разведена учителка, която живее със сина си в типично американско предградие. След безбройните изневери на вече бившия й съпруг, Клеър е разочарована от всички връзки. В съседната къща се нанася 19-годишен красавец, който безпардонно ще започне да флиртува с новата си сексапилна съседка. Страстта между двамата пламва и се оказва по-силна от тях самите. Но привличането съвсем скоро се оказва фатално. Джей Ло разказва за ролята и приоритетите в живота си в интервю, предоставено на "Стандарт" от "Форум филм България".

- Какво ви привлече в този проект?

- Клеър е жена, която е в началото на 40-те, омъжила се е на 20, бракът й се изхабил. Не става въпрос за бившите съпрузи и за отношенията им и защо се е стигнало дотук, а за това, че тя е поставена пред големи отговорности. Има да изплаща ипотека, сметки и да отглежда сама детето им. Мъжът й просто става и си тръгва и я оставя да се пита коя е тя всъщност и дали все още е желана. Тогава нов човек влиза в живота й и я кара да се чувства харесвана и привлекателна. Клеър прави грешка и преминава границите, които обикновено не би прекосила.

- Защо секссцената е толкова важна за филма?

- Защото е момент, който двамата герои споделят, и задвижва останалата част от филма. Защото става ясно колко уязвима е Клеър и как той успява да я съблазни.

- Какво е да снимаш толкова интимен момент?

- Независимо колко уверен се чувства човек в тялото си, подобни сцени направо ти разбиват нервите. Мислиш за тях от мига, в който си подписал договор, че ще участваш. Защото е необичайно, неестествено, смущаващо да правиш подобно нещо пред други хора. Като актриса ти се налага да се приготвиш психически и просто да отидеш да свършиш работата. Хубаво е, когато попаднеш на добър режисьор и партньор, които са загрижени. И знаеш всеки детайл, който ще се заснеме. Тук процесът е много добре направен - като хореография, ако щете. Никой не се чувства неудобно. Въпросът е как да се облекчи целият този дискомфорт.

- Клеър е уязвима, но в същото време силна жена...

- Това, което преживява Клеър, е много реално. Истинско. Би могло. Виждаме я в най-неудобния момент от живота й, в който връзката й, семейството й, светът, който тя познава, се разпадат. Това е нещо, което много жени ще разберат. Тя има момент на слабост, който я изконсумира, но бързо осъзнава грешката си. И прекарва останалото време, опитвайки се да я поправи. Тогава е силна.

- Какво е посланието?

- Да обичаш себе си и да не се приемаш за даденост. Ние сме научени да обичаме съседите, ближните, кой ли не... Но не можеш да обичаш другиго, ако не обичаш себе си. Не може да търсиш щастието и късмета чрез съседа. Това може да е опасно.

- Как се усещате - повече фокусирана в кинокариерата си или в нещо друго?

- Много е забавно, защото обичам да играя. Но да бъда само актриса или само певица, не мога. И двете водят битка в мен, защото и двете са толкова голяма част от това, което съм. Винаги вървят напред-назад. Трудно ми е да правя само едното.

- Имате толкова проекти - кое ви дава вдъхновение да ги осъществявате?

- Децата са на първо място. И това да се грижа за себе си - отвътре и отвън. В един период от време поставях всичко друго преди моето собствено добруване. Но осъзнах, че трябва да си обръщам внимание, за да бъда във форма заради децата си. Намирам време за медитация, за усамотяване. Пиша в списание. Спортувам - това е толкова важно.

- Какво мислите за изневярата, която трябва да преживее вашата героиня?

- Честно казано, смятам, че това е много индивидуално и зависи от конкретната връзка. Всяка любовна история не прилича на никоя друга. Може да има ситуация, при която някой да изневерява с години и да не заслужава втори шанс. Или пък да сгафи само веднъж и да си струва да опита отново. Но и в двата случая трябва да слушате сърцето си Да решите дали човекът го заслужава или не. Всеки бърка.

- Има ли нещо, което силно да желаете като актриса?

- За хубав сценарий - трудно се намира. Има толкова велики актьори и актриси, които се надяват да свършат добре работата си и да не се срамуват от нея. Номерът е да работиш с добри кинаджии.

- Бяхте обявена за най-влиятелната знаменитост - това какво означава за вас?

- Доволна съм от кариерата си. Иска ми се да правя винаги това, което обичам. Силата е в избора. И във възможността да споделиш наученото с другите чрез работата си. Вълнуващо е. Старая се - във филмите си, в моята книга, в документалните ленти, с фондацията "Лопес фемили". Да можеш да помагаш на други хора е най-силната позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай