Създават нов дигитален музей в подземно помещение

Колективът teamLab постави рекорд на Гинес през 2019г.

Създават нов дигитален музей в подземно помещение | StandartNews.com

В подземно помещение на най-високия небостъргач в Япония строителни екипи и дигитални артисти подготвят имерсивен музей, който ще е "културна котва" на най-новия мегапроект в японската столица, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Международният творчески колектив teamLab постави рекорд на Гинес, като събра над два милиона посетители през 2019 г. в своя Музей без граници на остров Одайба в Токийския залив. Името отразява произведения на дигиталното изкуство, които преливат едно в друго и насърчават посетителите да им се наслаждават със собствено темпо.

Музеят затвори врати миналата година заради реконструкция на терена от водещата строителна компания в Япония Mori Building и трябва да приема отново посетители през февруари в новия комплекс "Адзабудай хилс" на Mori Building в центъра на Токио.

За нас е много важно да можем да създадем такова голямо пространство, където да представяме творчеството си, каза в интервю основателят на teamLab Тошиюки Иноко. Преместването е част от стратегията на Mori Building да разполага културни центрове в интегрирани бизнес и жилищни комплекси.

Високият 330 метра небостъргач Mori JP Tower трябва да бъде открит идната седмица. Няколко компонента от новия музей в него също са близко до завършване. Сред тях е "Цветя и хора", компютърна проекция на цъфтящи цветя, както и огледална стая с блестящи мехурчета, която създава усещане за безкрайност.

Творческият колектив teamLab изгради световната си репутация с експериментални и интерактивни проекти, сред които лазерно шоу на оперна постановка на "Турандот" на Пучини.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай