Музей във Виена, представя онлайн изложба

Той е лидер сред австрийските музеи

Музей във Виена, представя онлайн изложба | StandartNews.com

Музеят „Белведере“ във Виена е първият австрийски държавен музей, който отваря своя изложбен архив и кани всички заинтересовани да посетят 626 изложби онлайн, организирани в продължение на повече от сто години.

Обхватът на регистрираните проекти отразява разнообразната колекция на „Белведере“ и дава представа за промените в начина, по който изкуството се представя на обществеността.

"Достъпът до информация и отвореният обмен са важни аспекти на музея на бъдещето за нас. Със своята политика на отворено съдържание „Белведере“ е лидер сред австрийските музеи. Особено сме доволни, че чрез цифровизацията на историята на музея даваме възможност на нашите посетители да участват в обхватното и многостранно знание", заяви Стела Ролиг, генерална директорка на „Белведере“.

Екип от осем специалисти е работил по реализацията на този проект от около година. Информацията за отделните експозиции включва продължителността, мястото, името на директора, който е бил действащ по време на изложбата, както и сътрудниците, участвали в подготовката й.

За съживяването на историческите изложби са използвани източници като снимкова документация, каталозите за конкретния проект и произведения от колекцията. Документираните експозициите непрекъснато се допълват със съпътстващи текстове, архивни материали, вестникарски статии, снимкова документация и цифрови копия на каталозите. Освен това може да бъде проследено кога в миналото отделните произведения са били показвани в рамките на изложби в „Белведере“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай