Сатирата се мести в училищен двор

Зрителите на културните събития задължително трябва да носят маска, каза Банов

Сатирата се мести в училищен двор | StandartNews.com

Постановки на открито в училищен двор започва Сатиричният театър. „Вече проведохме разговор с Шесто училище в София, за да се играят постановки в двора на учебното заведение. Имаме възможност да го направим”, съобщи директорът на Сатирата Калин Сърменов в интервю за бТВ. И допълни: „Не, че ще изкараме страшно много пари, но това е раздвижване на системата. Хората трябва да имат усещането за светлина и смисъл. Убеден съм, че ще се справим“.

ВИЖ ОЩЕ: Банов: Звънете ми за стиснати банки

Все още е рано да се говори за дати на постановките. Решението го имаме от вчера, каза Сърменов.  И уточни, че тепърва дворът ще се разграфява на сцена и места за публиката, ще се смятат отстояния за безопасност, ще се правят репетиции.

„Зрителите на културните събития задължително трябва да носят маска. Това важи за открити и закрити помещения”, каза в същото време за Нова тв министърът на културата Боил Банов. Той съобщи, че с удоволствие ще отиде на представление, тъй като мерките за безопасност са изключително добри и няма причина за притеснение, но иска първо да види календара на събитията, които предлагат културните дейци.

Дълго време говорихме за публиката, но по-големият проблем за предпазване от заразата се оказаха артистите, коментира още Калин Сърменов. Той призна, че имало идея артистите да излизат на сцената с предпазни шлемове.

Днес трябва да се обърнем към по-камерните форми и тези, които не изискват толкова голям човешки ресурс, каза директорът на Сатиричния театър.

Българинът има трайни навици да потребява култура, изрази оптимизма си за възстановяване на сектора Боил Банов. „Навиците се възстановяват бързо. Хубавото е, че в нашата държава хората имат устойчиви навици да употребяват култура. Има усет и желание за култура. Според мен добрите навици ще се върнат бързо“, категоричен бе Банов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай