Сашо Кадиев спи по 4 часа в денонощие

Сашо Кадиев спи по  4 часа в денонощие | StandartNews.com

Водещият на "България търси талант" вече знае как се къпе бебе

Само по четири часа сън се събират на Александър Кадиев за денонощие, а скоро може би и хич няма да мигва. Очаква първата си рожба от любимата Таня. Всеки ден води "Преди обед" в компанията на Деси Стоянова, а от 15 март ще партнира на Мария Силвестър в "България търси талант". Началният тон на шоуто е в 20 часа. Има по 20 представления на месец в 4 театъра и почти всяка вечер играе. Не пие витамини, нито фрешове, не спортува. Как ли се справя?

"Звучи абстрактно, но се поддържам с целта, която съм си поставил. А тя е да си върша работата - и да го правя добре. Не се отпускам по пътя, съсредоточил съм се и това ми помага. Енергията сама извира от мен. Състоянието "нашрек" ме крепи", разказва актьорът. За "талантите" обяснява, че това е шоу, в което няма сценарий и с Мария го удрят на луди импровизации, което пък е много забавно. За да е още по-интересно, си измисля закачки с журито. Иво Сиромахов му казва, че е грозен, а Сашо му отвръща, че е плешив. Друг път занася всички съдии, че са глътнали бастуна. Той издава, че ще има много интересни и драматични истории в новия сезон, ще видим деца от домове, хора в неравностойно положение. Някои кандидати са истински надарени, други - чешити.

"Моят учител Стефан Данаилов ни казваше, че винаги трябва си даваме ясна сметка къде се намираме като хора и актьори. В конкретния момент. Да сме много адекватни. Когато това е така, всичко е супер. Ти си точно там, където трябва да бъдеш и никой не може да ти каже нищо", разправя чаровният актьор и водещ.

За актьорите и хората

Актьорският занаят беше под прицел в "Бърдмен", който спечели "Оскар" и Сашо с удоволствие разсъждава по темата. Това му е любимият филм от тазгодишните претенденти. "Не става дума само за актьорите, а за света, в който живеем. За това, че Фейсбукът и Туитърът са много по-важни за публиката, отколкото това дали ти си гениален журналист, или аз съм гениален актьор. Продава се това, което се "лайк"-а във Фейсбук. Когато човек иска да постигне големи неща, трябва да се откаже от зоната на комфорт. Вечният въпрос: да имаш или да бъдеш. У нас действителността е по-друга. Като актьор е най-добре само това да практикувам. За да бъда най-добър. Обаче индивидът трябва да е адаптивен, за да оцелее. Театралното изкуство е зле платено, не можеш да се издържаш само от него. Направо ще умреш от глад. Бърдмен-ът беше натрупал пари и слава, но човешкото същество, което има амбиция за нещо по-смислено, не се задоволява със спокоен живот, свързан с хубава къща, финикийски знаци и популярност", убеден е Сашо. Щастлив е, защото телевизията му носи удоволствие - не е просто препитание, а симбиоза между призванията му.

Джанго в каишка

Най-хубавият миг от деня за Сашо е, когато се прибере, целуне Таня и погали Джанго - немски шпиц на две годинки. След като обсъдят темите от деня, следват минути на сладко мълчание. Той стои и не говори с никого, докато презареди. Вече е попрочел туй-онуй от видни педиатри за това как се гледа бебе. Знае за къпането и повиването. Признава, че не го е страх и би присъствал на раждането, но още не е решил.

Геймър от класа

Сашо се описва като маниак на тема техника и вкъщи има всякакъв вид. "Запален геймър съм още от началото на 90-те години. Това конзоли, компютър, мобилни телефони, съраунд системи, имам всичко. В нас е като гейм център. Минал съм цялата индустрия, всички заглавия, знам производителите, всичко. Доставя ми удоволствие и което е по-важно: много съм добър", усмихва се той.

Тука има, тука нема

Кадиев с ръка на сърцето признава, че майка му е по-щурата от двамата и счита себе си за по-разумен. Съответно мисли, че ще бъде консервативен родител. Веднъж той и Катето Евро тръгнали на традиционната почивка в Лесидрен -почивна база на кинаджиите. Сашо нямал и 10. Било през 90-те, баща му им дал 2000 лева - да имат за двата месеца, които прекарвали там. Когато автобусът спрял при Български извор, видели някакъв човек да играе и примамва наивници с "тука има, тука нема". "Майка ми каза: "Саше, дай да опитаме". Заложихме някакви пари, мъжът естествено ни ги взе. То понеже става пред очите ти и се връзваш, смяташ, че "този" път ще имаш шанс. В крайна сметка загубихме всички пари. Майка се разплака: "Какво ще правим сега?". Обадихме се на татко и ни прати пари по пощата", спомня си Сашо. За него е известно, че има силно развита интуиция, наследена от баба му. Тя гледала на кафе и на ръка и познавала факти от живота на най-различни хора - от политици до актьори.

"Когато ме е видяла за първи път, заявила: "Това момче след години ще седи и много хора ще го гледат в устата".

Новите герои

Пламен побеждава съдбата

Пламен Любенов е на 20, зодия Рак. Живее от 5 години на квартира във Варна. Преди това е бил по домове - "в социалната сфера", казва сам той. Изоставен от родителите си, той не държи да ги познава, а да следва мечтите си, макар че е бил доста ощетен от живота. Без крака и в инвалидна количка, момчето днес е известен брейк танцьор, спортист и оптимист, който знае, че има още много качества, с които да зарадва хората. В "България търси талант" иска да докаже, че човек може всичко, стига да оценява себе си и да си вярва. Има желание всички, които са принудени да се движат с инвалидни колички, да се разхождат свободно с тях като велосипедистите, вместо да се срамуват и самосъжаляват заради съдбата си.
С количката си, подарена от скъп приятел, Пламен се придвижва из Варна, дори в най-големите дъждове, снегове и по най-стръмните баири. Разчита на ръцете си. За да поддържа форма, не спира да тренира. Той участва в парчето на Миро "Скочи над мен".

Бойно изкуство смайва журито

В предаването има и участници, които ще представят чисто български боен стил - кемпо-модерна будистка дисциплина. Тя съчетава в обща хармония силата, остротата, твърдостта и пластиката в активна среда на реален двубой. Сред кандидатите за слава и победа са носители на световни титли. Това са две момичета и две момчета, които тренират в клуб "Юнак", но подробностите около атрактивното им изпълнение се пазят в тайна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай