Сашо Кадиев се обясни в любов на Куркински

Водещият на "Преди обед" написа: Мариус, ти си Еверест в театъра

Сашо Кадиев се обясни в любов на Куркински | StandartNews.com

Александър Кадиев избухна в емоции за рождения ден на Мариус Куркински, който празнува 51. Тв водещият благодари на големия театрал за всичко, което е направил за него и сподели, че много го обича.

"Мариус Куркински е моят първи учител по актьорлък. Преди повече от 15 години той ме въведе в идеята за това да бъдеш актьор, да станеш актьор, да разбереш би ли могъл да се превърнеш в актьор", сподели в Инстаграм синът на Катерина Евро, като публикува своя снимка с рожденика, както и фотоси от спектакли в Малък градски театър "Зад канала", в които е режисиран от Куркински. Кадиев, който е студент на Стефан Данаилов, написа още:  

"Още тогава ми показваше как през въображението и сърцето човек е способен да създава и споделя светове. С другите. За другите. На сцената. Колко е важно един актьор да дава всичко от себе си, без да чака нещо в замяна. Защото театърът е любо! Защото, когато обичаш, даваш. През годините работихме много и страстно. Направихме някои великолепни представления, вълнуващи нас и публиката. "Великолепният рогоносец", „Балкански синдром“, „Суматоха“, „Лодка в гората“, „Укротяване на опърничавата“.

Липсват ми тези времена. Тези срещи. Мариус ме учеше да бъда смел, да бъда точен, да бъда загрижен на сцената и в живота. Като истински учител ме водеше през нашия занаят с увереност, опит и любов. Дължа много на него! Почитам го и го уважавам! И най-вече го обичам! Изключителен човек е този Мариус! Благодаря ти за всичко, учителю! Надявам се да не съм те разочаровал... много. Оставаш Еверест в нашето дело! Честит рожден ден, желая ти здраве, радост и много театър!" 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай