Сара Джесика Паркър първо отказва „Сексът и градът“

Актрисата не искала да влезе в обувките на Кари Брадшоу

Сара Джесика Паркър първо отказва „Сексът и градът“ | StandartNews.com

Сериалът „Сексът и градът“ излезе през 1998-а и почти веднага стана супер хит. Сагата за романтичните авантюри на четирите приятелки от Ню Йорк има 7 награди "Еми" и 8 статуетки "Златен глобус". Приключенията на Кари, Саманта, Шарлот и Миранда се базират върху романа на писателката Кандис Бушнел, журналист в Ню Йорк, която има неблагоразумието да продаде правата само за 60 000 долара – може би защото читателите определят книгата й като скучна и без ясна структура.

А куриозите започват още в самото начало на снимките. Сара Джесика Паркър не иска да влезе в станалите по-късно култови обувки на Маноло Бланик с червена подметка. След като става ясно, че не може да мине без тях, отказва ролята на Кари Брадшоу. Режисьорът Майкъл Патрик Кинг вече е готов вместо нея да вземе Лиса Едълстийн, позната днес като д-р Лиса Къди от "Д-р Хаус", когато в най-критичния момент на преговорите се намесва Матю Бродерик – съпругът на Сара Джесика Паркър. Той я убеждава с думите: „Ти си луда, ако подминеш този шанс“. И тя се навива – но без голи сцени, като иска специална клауза.

Сара Джесика не е единствената, чиято първа реакция е да каже „Не“. Ким Катрал, която светът познава като Саманта Джоунс, два пъти затваря телефона на продуцентите. Кристин Дейвис пък също получава оферта да облече секси роклите на Кари Брадшоу, но в крайна сметка избира да е Шарлът Йорк. Синтия Никсън няма никакви предразсъдъци към образа на Миранда, но ѝ се налага да боядиса русата си коса в червено.

За малко в кожата на Тузара да се намърда Алек Болдуин, но когато режисьорът вижда Крис Норт, всякакви колебания отпадат. Прототипът на Тузара е Рон Галоти, изпълнителен директор на няколко престижни списания. "Той е от онези нюйоркчани, които са толкова ярки като личности, че просто няма начин да не ги забележиш, още щом влязат в стаята", споделя Кандис Бушнел, пише Дир.бг.

Въпреки че четирите героини са луди по модата, не всеки тоалет в продукцията е скъп. Плисираната пола от тюл, с която Кари Брадшоу дефилира в началото на всяка серия, е от магазин за дрехи втора употреба и струва 5 долара. Тя обаче прекарва по 18 часа в денощието на токчета заради своята Кари и постоянно има болки в краката.

Ето още интересни факти. В продължение на два сезона актрисата Сузи Маккопин, известна още с псевдонима Джулиан Уелс, е дубльорка на Ким Катрал за голите сцени в сериала. Името ѝ обаче не присъства в актьорските надписи. Бременността на Синтия Никсън е съвсем реална, затова се налага и героинята ѝ да забременее. Когато обаче същото се случва със Сара Джесика Паркър, режисьорите предпочитат да прикрият факта, че очаква дете, като за целта я обличат в по-широки дрехи и съкращават броя на епизодите в пети сезон. След като ражда, тя се връща обратно на работа, а синът ѝ също участва в снимките - той е бебето, което Ейдън носи, когато Кари случайно се среща с него в шести сезон.

Кари се разделя с Ейдън, защото майката на Кандис Бушнел изобщо не харесва героя, изигран на Джон Корбет. Тя настоява продуцентите да се отърват от Ейдън, докато накрая те не се съгласяват с нея.

Сценаристите пишат три различни варианта за финал на историята: в първия Кари се разделя с Тузара и остава сама. Във втория се връща при Александър Петровски. В третия Кари и Тузара решават да бъдат заедно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай