С песен на Деси Добрева посрещнаха 2014 в Киргизстан

С песен на Деси Добрева посрещнаха 2014 в Киргизстан | StandartNews.com

Бишкек. С песен на Деси Добрева и композитора Доно Цветков посрещнаха 2014 г в Киргизстан. Българската песен „Нощта на чудесата" беше включена в тазгодишната телевизионна програма за посрещане на новата година в азиатската държава, където е вече и хит. Тя беше записана от известната киргизка певица Юлия Руцкая със същото заглавие и се излъчва по телевизии в Средна Азия, Беларус и Украйна. Интересно е режисьорското хрумване - сред играчките на коледната елха децата да закачат и такава с българския трибагреник.

Идеята за съвместната реализация на песента се ражда преди година в Истанбул, където поп изпълнителката Юлия Руцкая и композиторът на песента Доно Цветков са членове на международното жури на телевизионен фестивал.

Освен дарбата си на певица, лауреат на множество национални и международни конкурси, записала няколко самостоятелни албума, красивата Юлия е и носителка на титлата Мис Киргизстан през 2000 г. Песента „Нощта на чудесата" е позната на българската публика от изпълнението на Десислава Добрева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай