Русе награди Пламен Карталов

Пламен Карталов приема високото признание от д-р Стефко Бурджиев и неговите заместници

Русе награди Пламен Карталов  | StandartNews.com

Отличието се връчва за принос към музикално-сценичното изкуство

Областният управител на Русе доцент д-р Стефко Бурджиев и неговите заместници Явор Янчев и Станимир Станчев връчиха поздравителен адрес, удостоверение и плакет на Пламен Карталов.

Шефът на Софийската опера беше отличен за изключителния си принос в развитието на националното музикално-сценично изкуство, за заслугите му към храма на класиката в Русе и успехите на фестивала "Мартенски музикални дни" през годините. "Приемете този скромен знак на признателност за всичко, което сте направили като човек и като творец за държавата", посочи д-р Бурджиев.

"Върнахте ме в нелеките години за русенската опера, когато по настояване на Министерството на културата поех ръководството й. Наследих поста от големия диригент Константин Илиев. За мен беше особена гордост да бъда част от културния живот на града. Бяхме първите в България, които създадохме революционното за онова време движение - спонсорството. С помощта от ръководителите на местните предприятия направихме "Травиата", "Янините девет братя", "Фауст", "Лешникотрошачката", рок балета "Репетицията"... Театърът съществува единствено и само за публиката си", каза в заключение академик Карталов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай