Рода на принц Филип блесна в София

Катарина Югославска празнува рождения си ден на церемонията "Бизнес дама на годината"

Рода на принц Филип блесна в София | StandartNews.com

София. Принцесата на Югославия Катарина отпразнува рождения си ден в България. Нейно кралско височество пристигна, за да бъде почетен патрон на националния конкурс "Бизнес дама на годината". Бляскавото събитие се проведе с благотворителна цел в балните зали на "Шератон".

Принцеса Катарина е внучка на последния крал на Югославия и племенница на принц Филип, съпруг на Елизабет Втора. Приятелството й с притежателя на конкурса лорд Евгени Минчев доведе аристократката за първи път в София заедно с друга височайша синьокръвна особа - принцеса Марина Лобанов-Ростовски. Именно в полза на управляваната от нея и принц Майкъл ъф Кент (внук на крал Джордж Пети) фондация за обгорели деца CBT бяха и благотворителните акции по време на събитието.

Конкретното дарение е за деца от Източна Европа и Русия. Сред по-изявените благотворители бяха Давид Михайлович, Мариела Нордел, Ана Палашева, Ивана Скендерова, израелският бизнесмен Илан Цория.

Евгени беше посветил конкурса на националните традиции. Фолклорни елементи красяха залата, а гостите бяха посрещнати от мъже и жени в народни носии. Звездата на вечерта беше феноменалната певица Гуна Иванова, която изправи хайлайфа с акапелното изпълнение на "Хубава си, моя горо". Светските дами и господа станаха още два пъти на крака - за да изпеят Happy birthday за принцеса Катарина и в знак на благодарност към лорд Минчев за неговата благотворителност.

Дрес кодът на вечерта беше микс между елегантност и тържественост. Черният и тъмносиният цвят бяха разиграни в различни комбинации - с бяло, с дантели, с бродерии, с ламета, с пайети. Не липсваха и пролетните цветове, които са задължителни за есента и зимата - шампанско, резеда, розе. Имаше и зрелищни фризури - от нисък сдържан кок до сложни плетеници и конфигурации.

на снимката:

Нейно кралско височество принцеса Катарина с част от наградените в различни категории бизнес дами (отляво надясно): Камелия Терзийска ("Счетоводство и одит"), нотариус Милена Георгиева ("Собствена кантора"), Гергана Вълова ("Собствена компания за здравословно хранене"), Мариела Нордел ("Иновации"), Силвия Хрисимова-Шонлебе ("Крайморски комплекс и "Бизнес дама 2013"), шеф Сидония Радева ("Собствен ресторант"), Десислава Първанова ("Собствен бизнес в козметиката") и Соня Атанасова. Сред отличничките са още Марина Станева ("Управител на фитнес") и Таня Стоянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай