Роби Уилямс запя за „Странните дни“ от живота

Култовият певец си партнира с британските рокери The Struts в нов сингъл

Роби Уилямс запя за „Странните дни“ от живота | StandartNews.com

Британските рокери The Struts пуснаха нова песен – „Strange Days“ („Странни дни“), със специалното участие на неповторимата поп легенда Роби Уилямс. Парчето е водещият сингъл от предстоящия едноименен нов албум на The Struts, който ще излезе на 16-ти октомври.

Великолепен, галещ слуха дует, който веднага те сграбчва и те връхлита приятно облекчение в днешните хаотични времена. Заедно с останалите 10 парчета от предстоящата тава, „Strange Days“ се ражда по време на принудителната изолация на бандата, вследствие на световната пандемия. Първоначалната идея за песента обаче е на вокалиста Люк Спилър, който започва да мисли по нея докато пътува в туристически автобус миналото лято.

„Един ден по време на карантината Роби неочаквано ми звънна и попита дали може да разговаряме. Чухме се и около 2 часа обсъждахме най-различни теми – живота, музиката, НЛО и какво ли още не. Попитах го дали би искал да направим нещо заедно някой ден. И така, докато работехме върху албума, той се съгласи да участва в „Strange Days“ и го записахме как изпълнява песента на предната веранда на къщата му“, разказва Спилър

„Създадохме вокали за една прекрасна песен, която е подарък за мен. Беше абсолютно удоволствие и привилегия да слушам този човек да пее. Страхотно е да си фен на някого и да станеш част от негов проект“, коментира Уилямс

Освен с поп легендата, в новия албум групата си партнира още с китариста Албърт Хамънд джуниър от култовата банда The Strokes, както и с основателите на емблематичните Def Leppard – Джо Елиът и Фил Колин.

Албумът „Strange Days“ оживява от очарователен и несдържан творчески порив тази пролет. След тест за Ковид-19 бандата се мести в дома на музикалния продуцент Джон Левин (The Philosopher Kings) в Лос Анджелис, с който The Struts работят и по световнопризнатия си 2-ри албум „Young & Dangerous“. След 10 дни, прекарани на дивана в къщата на Левин, The Struts са готови с 9 нови песни.

„Беше много по-забавно да пишеш песни в такава атмосфера вместо да правиш всичко между турне, работа с различни продуценти в различни страни. Искахме да уловим това вълнение колкото се може по-добре и на моменти сякаш песните буквално просто падаха от небето. Несъмнено това бяха 10 магични дни за нас. И се надявам, че когато хората чуят албума,  ще усетят същата тази магия“, разказва още Спилър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай