Режисьорът на „Стоичков“ с филм за Ангел Генчев - Чушката

Режисьорът на „Стоичков“ с филм за Ангел Генчев - Чушката | StandartNews.com

Филмът „Салто мортале", посветен на драматичната съдба на феноменалния щангист Ангел Генчев, който от олимпийския връх пада на житейското дъно, но не се предава, а опитва да започне нов живот, има официална премиера на 23 март, понеделник, от 18.30 часа в софийското кино „Одеон".

„Салто мортале" е единствения български представител в международния документален конкурс на София филм фест, където е в компанията на най-елитните световни заглавия от последната година, включително новият носител на „Оскар".

Режисьор на филма е Борислав Колев, автор на „Стоичков" – най-успешният български документален филм за последния четвърт век. Продуценти са Димитър Гочев и Димитър Митовски, създатели на хитове като „Мисия Лондон" и „Под прикритие". Оператор е Пламен Герасимов, композитор – Николай Иванов ОМ, монтажист – Мирослав Гайдошик, звукорежисьор – Александър Симеонов.

Копродуцент е Българската национална телевизия. Филъмт е реализиран с подкрепата на Национален филмов център.
1988 година. Олимпийските игри в Сеул, Южна Корея. Българският щангист Ангел Генчев става шампион в категория до 67,5 килограма с уникални световни рекорди и смазваща преднина пред конкурентите.

След последния си опит Ангел прави задно салто, което се превръща в неофициална емблема на олимпиадата. Кадри със салтото се въртят по световните телевизии, а фотосът се разпространява от водещите информационни агенции. Медиите тръбят, че Ангел Генчев е сред най-големите герои на Игрите.

Ден след своя триумф щангистът, признат за един от най-големите таланти в историята на този спорт, се оказва в епицентъра на жесток скандал. Но това е само първия кръг на Ада за Ангел. Той ще трябва да мине и през останалите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай