Рапърът DMX почина

Звездата си отиде на 50

Рапърът DMX почина | StandartNews.com

Рапърът DMX е починал на 50 години.

"С дълбоко прискърбие съобщаваме днес, че нашият любим DMX, чието рожденото име е Ърл Симънс, почина на 50-годишна възраст в болница "Уайт Плейнс" заобиколен от семейството си, след като беше поставен на животоподдържащи системи през последните няколко дни", се казва в съобщение на семейството до медиите.

"Ърл беше воин, който се биеше до самия край. Той обичаше семейството си с цялото си сърце и ние ценим времето, прекарано с него. Музиката на Ърл вдъхнови безброй фенове по целия свят и емблематичното му наследство ще продължи да живее вечно. Ние ценим цялата любов и подкрепа през този невероятно труден период", казват още от семейството на рапъра.

Музикантът DMX беше приет по спешност в болница, след като получи сърдечен удар в края на миналата седмица. Това съобщиха тогава членове на семейството на рапъра за списание "Пийпъл". 

Таблоидният сайт TMZ съобщи, че причината за хоспитализацията на DMX е свръхдоза наркотици, но тази информация не беше потвърдена по-късно. Рапърът е получил сърдечен удар, дробовете му са отказали и няма мозъчна активност.

В миналото DMX открито е говорил за проблемите си с наркотиците. През 2017 г. отмени серия от концерти, за да влезе в център за рехабилитация. През 2019 г. отново му се наложи да лекува зависимостта си.

В неделя бившия му мениджър съобщи, че животът на DMX е поддържан във "вегетативно състояние".

Американският рапър Ърл Симънс, по-известен под прякора си DMX (Dark Man X), произхожда от Йонкърс, Ню Йорк. Роден е на 18 декември 1970 г., но става известен в края на 90-те години на миналия век с първия си албум "...And then there was X", и с една от най-известните му песни до днес – "Party Up (Up in Here)".

Псевдонимът му идва от името на инструмент, който той използвал за своите изпълнения през 80-те години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай