Радина Боршош и Зафир Раджаб четат Мирела Иванова

Поетичната вечер е на 23 юли от 21:30 на сцена „Зад театъра“

Радина Боршош и Зафир Раджаб четат Мирела Иванова | StandartNews.com

Актьорите от Народния театър Радина Боршош и Зафир Раджаб – млади, прекрасни, разпознаваеми – са подготвили вълнуващи моноспектаклови прочити на два от разказите – „От сряда до събота“ и „ Валтер и Росица“, в своеобразното продължение на поетичните вечери с творчеството на драматурга от Народния Мирела Иванова и нейната книга „Всички разкази са за теб“. Събитието ще се състои на 23 юли от 21:30 часа на откритата сцена „Зад театъра“, а в драматизацията на разказа „Зелена карта“ малка артистична роля е отредена и на авторката.

Дон Даньо, комуто всичко е отнето, съумява да дочака сиянието на любовта, макар само от сряда до събота, небесната Моника се завръща като мистична сянка в съдбите на тези, които най-малко я очакват, Едит със зъби и нокти се бори да удържи разпадащото се от задъхано препускане битие, загръщайки го във виолетовото си палто, професор Ичо обикаля градовете на Европа, за да открие себе си.

„Професор Ичо остави ключа на рецепцията и тръгна пеша по тесните улички на Стария град. Искаше му се да остане тук, в смрачаването на Регенсбург, да скита до безкрай като номад из сумрака на внезапните градове, да вдишва и издишва необвързаността си, седнал сам до прозореца на някое кафене, изправен пред огледалата в хотелските стаи, впримчил с гласа и разказа си в няколко преброени мига непознатите хора, които утре или вдругиден ще го забравят, но поне ще престанат да бъркат София с Букурещ.“

Билети се продават на касите на театъра и онлайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай