Пускат мюзикъла за Даяна първо на малкия екран

Авторът на музиката за шоуто е Дейвид Браян, кийбордистът на американската рок група Bon Jovi

Пускат мюзикъла за Даяна първо на малкия екран | StandartNews.com

Премиерата на нов мюзикъл за живота на британската принцеса Даяна ще бъде на платформата Нетфликс, преди представянето му на Бродуей през декември, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Продуцентите на спектакъла казаха, че това е иновативен начин за реклама и промотиране на проекта.

"Даяна: Мюзикълът" е едно от първите представления на Бродуей, което заяви точни дати за представления след повече от година, в която театрите не работеха. Премиерата на мюзикъла на сцена ще е на 16 декември. Преди това обаче той ще бъде излъчен от стрийминг платформата Нетфликс на 1 октомври и според продуцентите това се случва за пръв път с ново сценично представление.

"Възможността да споделим нашето шоу първо с глобалната публика на Netflix и след това да посрещнем публика на живо на Бродуей е нещо, за което всички ние мечтаем повече от година", се посочва в изявление на продуцентите.

Театрите на Бродуей затвориха врати в средата на март миналата година заради пандемията от новия коронавирус. Вече е взето решение да останат затворени до юни 2021-а, но театралната общност в Ню Йорк се надява през септември най-рано да може да се поставят и показват сценични спектакли.

Театралните представления, при които актьорите са в близък контакт, екипите зад кулисите работят без възможности за спазване на дистанция и се нуждаят от пълни зали, за да оцелеят финансово, се очаква да бъдат последните културни събития, които ще се върнат към нормална дейност след края на пандемията.

"Даяна: Мюзикълът" бе готов, но не бе представен официално преди пандемията. Презентацията за Нетфликс бе заснета през 2020-а. Спектакълът разказва историята на Даяна - от първите ѝ дни като млада съпруга през нещастния ѝ брак с принц Чарлз. Даяна почина в автомобилна катастрофа в Париж, когато беше на 36 години.

Авторът на музиката за шоуто е Дейвид Браян, кийбордистът на американската рок група Bon Jovi.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай