Порнозвездата, пишеща романи

Порнозвездата, пишеща романи | StandartNews.com

Животът на порнозвездите далеч не е черно-бял. Парадоксите, обратите, пък дори и катарзисите, се срещат по-често отколкото аудиторията им може да си представи. Преди време една от кралиците на жанра за възрастни Джена Пресли стана дълбоко религиозна, заживя със съпруга си в ранчо и лиши погледите на милиони от плътта си. Сега друго от най-големите имена в бранша - Саша Грей, претърпя коренна метаморфоза: историята й си заслужава разказването.

Саша започва като всички останали. На най-ранна възраст брюнетката решава да се изплъзне от обичайната траектория на младо американско момиче - колеж, добра работа и брак; и вместо това се насочва към порноиндустрията в Лос Анджелис. Към обичайната причина - нужда от пари, Грей има още една и от революционен характер. "Исках да проуча идеята, че една жена може да бъде агресивна, вълнуваща се от секса, "мръсна", също като мъжете. Исках да покажа, че е нормално да харесваш екстремния секс, както е нормално да харесваш и съвсем традиционния", споделя тя. Още от началото успехът я сполетява - бързо е обявена за новата Джена Джеймисън. А фамилията в еротичния й псевдоним заимства от прочутата "Портретът на Дориан Грей" на Оскар Уайлд. За разлика от повечето си колежки Саша е четящо момиче и всестранно развита. Не че тия работи личат пред камерите... За кратко време Грей печели куп еротични награди, а уменията й стряскат дори най-обиграните й конкурентки. За нея няма забранени зони, хватки и вариации на удоволствието.

За три години участва в цели 315 филма

придобили митична слава в сайтовете за самотници нощем.
В един момент обаче настъпва прелом. Дали заради ранна амортизация, или заради желание да се занимава с други неща, Грей внезапно прекъсва разцъфтяващата си кариера. Не я спират дори молбите на феновете - впрочем само във Фейсбук последователите й са 3 милиона.

На 21 години Саша сензационно обявява излизането си от професията и заявява, че иска да се насочи към по-удовлетворяващи проекти. Участва в няколко филма, изявява се като музикантка и диджей, а в един момент започва да чувства и изкушение към литературата. И без това жанрът донесе купища милиони на домакинята Е. Л. Джеймс, която си няма и грам понятие от секс, защо да не се пробва истинска опитна жрица? Грей написва роман от близо 400 страници - "Обществото на Жулиетa", в който се преплитат сюжети от действителността и еротични фантазии. В книгата се разказва за младата студентка Катрин, която гледа филма "Дневна красавица". Лентата й повлиява силно и започва нейното сексуално пробуждане. Постепенно тя започва да изследва различните страни на своята сексуалност, които до тогава са били прикрити.

Саша Грей не крие, че и тя е минала по същия път, борила се е с фантазиите си и е вдъхновена от нея самата. Според ексактрисата обаче това не е самоцелно търсене на скандала,

а проблем, който масово измъчва съвременните жени

"Проблемът на жените е, че не знаят как да бъдат сексуално уверени, без да бъдат съдени от обществото като "к**ви". Въпреки че живеем в отворено общество, то все още има своите морални норми. Все още принципите на BDSM (господство и подчинение) са табу. Възприемат се като крайна форма на насилие, а хората, които се връзват едни-други, наричат "жертви" и "злодеи", твърди Саша. Актрисата казва, че е важно да се говори за тези неща, тъй като прогресът и промяната са много бавни и все още въпросите за по-разкрепостената сексуалност се свеждат до недомлъвки.

Медиите хвалят Саша за литературното майсторство. "Петдесет нюанса сиво" намериха своя съперник, най-горещата книга на сезона, написана от човек, който със сигурност е практикувал онова, което описва, и това определено си личи.", твърди No 1 Magazine. "Саша Грей знае за какво говори. Може би по-шокиращото е, че тя знае и как да пише живо, образно и как да изгради интригуващ сюжет. Секси роман!", отсъжда още "Star Magazine".

Грей е една от най-заклетите критици на неравенството между мъжете и жените, наред с обичайните говорителки по темата - носителките на "Оскар" Мерил Стрийп и Патриша Аркет. Според актрисата от филми за възрастни е абсурдно силният пол все още да получава по-големи заплати и е крайно време да се прекрати дискриминацията. "Порното е единственият бранш, в който жените вземат по-големи пари от мъжете", жалва се тя.

"За съжаление хората позволяват страстта им към живота и секса да умре прекалено лесно. А когато си отиде страстта, вече няма нищо", гласи максимата на талантливата Саша.

Проблясъци

"Хората могат да те обличат по начина, по който искат, да ти слагат грима, който им се ще, но никога не могат да ти отнемат собствения глас."

"Моята цел е да бъда себе си, да се изправям срещу стереотипите, да руша правилата и да правя нови."

"Отказите ме мотивират да продължавам да се опитвам и да бъда все по-добра".

"Ако се фокусирам само върху едно нещо, това би означавало да се огранича в живота".

"Моето тяло е моето изкуство, както и инструментът, който използвам да правя пари".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай