Снимат нов филм по Стивън Кинг

Романът „Възраждане“ е от 2014-а

Снимат нов филм по Стивън Кинг | StandartNews.com

Холивуд се готви да екранизира хитa на Стивън Кинг от 2014-a „Възраждане“. Със задачата отново се нагърбва студиото „Уорнър“, което реализира филмирането на класиката „То“. Майк Фланаган ще адаптира сценария, като му е бил предложен и режисьорския стол. Продуцент е Тревър Мейси.

Двамата имат няколко общи проекта зад гърба си, вдъхновени от творбите на Кинг, включително миналогодишното боксофис разочарование „Доктор Сън“.

Историята на „Възраждане“ се развива в продължение на 50 години. Действието започва в градче в Нова Англия, САЩ, където харизматичният свещеник Чарлз се среща с малко момченце на име Джейми. След като трагедия сполетява семейството на мъжа – съпругата му и синът му загиват – той се отказва от религията и бива изгонен от градчето. Години по-късно Чарлз и порасналият Джейми отново се срещат, но младежът се е посветил на музиката и хероина.

За сега най-касовите филми, базирани на романи от Стивън Кинг, все още си остават двете ленти „То“ – от 2017-а и 2019-а. Те спечелиха по 700 и 473 милиона долара в световния боксофис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай