Показват интересни архиви за защитените ни територии в изложба

Показват интересни архиви за защитените ни територии в изложба | StandartNews.com

София. Архивни документи от историята на защитените територии в България ще бъдат показани в изложба на Асоциацията на парковете в България. Тя ще се проведе от 1 до 19 март в подлеза на метростанция "Софийски университет "Св. Климент Охридски".

 

Документи от архивите на Съюза за защита на родната природа в България (1928 - 1954 г.) и на Министерството на земеделието и държавните имоти и приемственото Министерство на земеделието и горите (1930 - 1948 г.), както и на други институции и общественици от миналия век, ще могат да бъдат видени в изложбата.

 

По проект "Архив за защитените територии в България в помощ на управлението и опазването на околната среда", който е финансиран от Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България, голяма част от събраните документи вече са събрани на дигитални носители. Информацията ще разкрие нови факти за защитените територии в България, за хората, работили по обявяването на първите от тях, и за изработването на първите природозащитни закони, обясняват организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай