Откриват автокиното в София с филм на Ники Илиев

Откриването не от 20.30 ч. на паркинг на магазин на бул. "Цариградско шосе"

Откриват автокиното в София с филм на Ники Илиев | StandartNews.com

Довечера ще бъде открито първото в София пандемично автокино. Началото ще даде българският филм "Завръщане" на режисьора Ники Илиев. Организаторите обещават зрителите да станат свидетели и на първия в столицата автоконцерт.

Откриването на пандемичното автокино е от 20.30 ч. на паркинга на един от големите магазини на бул. "Цариградско шосе", уточнява БНР.

Идеята хрумва на Мая Иванова по време на двумесечната изолация заради коронавируса. И въпреки че социалният живот беше спрял, необходимостта на хората от култура не е стихнала, казва тя:

"Ние ще започнем с автоконцерт с жива музика, след което ще продължи със специалния ни гост Ники Илиев. И след това продължаваме с прожекцията на "Завръщане". Искаме просто да радваме хората по време на тази пандемична обстановка и да бъдат защитени."

Специалният гост Ники Илиев ще разкаже и детайли от снимачната площадка на продукцията "Завръщане".

Организацията по време на автоконцерта и прожекцията ще бъде съобразена с всички противоепидемични мерки. Амбицията на организаторите е автокиното да продължи през следващите три месеца с идеята да стане постоянно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай