Откриха изложба на големия ни художник Кольо Карамфилв

Откриха изложба на големия ни художник Кольо Карамфилв | StandartNews.com

София. От 14 май до 1 юни, Софийска градска художествена галерия открива изложба на големия български художник Кольо Карамфилов. Ранната му и неочаквана смърт е причина за тази изложба, чрез която да бъде почетена паметта му и примомнена силата на неговото изкуство.

Подбрани творби от различни жанрове и периоди, повдигат завесата към безкрайността на неговия талант.

Кольо Карамфилов (1963-2014) е роден в Пловдив, където през 1982 г. завършва Сценография в Училището за сценични кадри. От 1983 г. участва в множество общи и групови изложби. Заедно с Димитър Митовски създават тандема „Модерна класика". Изявява се като график, илюстратор, живописец, скулптор и сценограф. Печели множество награди.
Кольо Карамфилов е вселена, която не се изчерпва с едно или повече произведения. Той присъстваше в живота ни като съвкупност от много таланти – да рисува, да свири на китара и пее, да говори по един омагьосващо неповторим начин.

Тази изложба се осъществява с подкрепата на семейството, приятелите и колекционерите на Кольо: Росен Карамфилов, Ина Дамянова, Стефан Божков, Радост Коцева и галерия U.P.A.R.K., Павлина Маринова, Емил Пунгеров и галерия L'Union, Росица Иванова, Николай Неделчев, Елена Йончева и Пламен Тодоров, Емил Иванов, Симеон Джуров, Димитър Тодоранов, Димитър Русев, Георги Добрев, Атанас Хранов, сем. Аделина и Вихрони Попнеделеви, Красимир Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай