Вторник,

Отбелязахме 170-годишнината на Иван Вазов

От: Рачо Рачев -
Отбелязахме 170-годишнината на Иван Вазов
A
A
A

170 години от рождението на Иван Вазов се навършиха на 27 юни. През 1850 г. на тази дата в Сопот е роден "Патриархът на българската литература". Вазов е писател, поет, драматург, публицист, почетен член на БАН, почетен доктор на филологическите науки.

По този повод валидираха пощенска марка в памет на Иван Вазов в столицата. Валидирането се състоя пред Регионалния исторически музей – София. Марката е с лика на Вазов. На събитието присъстваха заместник-кметът на Столична община доц. Тодор Чобанов, изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки и авторът на художествения проект Вилиам Китанов. Събитието се проведе навън при спазване на противоепидемични мерки.

Заместник-кметът на Столична община доц. Тодор Чобанов отчете, че Иван Вазов е с непреходно значение и трябва да укрепваме неговата памет. Доц. Чобанов изтъкна, че Иван Вазов е живял в София и е оказал огромна роля за мисленето на софиянци. „Да му отдадем заслужената почит“, каза още доц. Чобанов.

Събитието бе част от програмата на Столична община по повод 170-ата годишнина от рождението на Иван Вазов. Състоя се и концерт под надслов „На теб, Българийо свещена, прекланям песни си сега…“.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички