Оркестърът на двореца Шьонбрун се готви за София

Гала вечерта е посветена на династията Щраус

Оркестърът на двореца Шьонбрун се готви за София | StandartNews.com

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена се завръща в България с концерт под открито небе. Гала вечерта е посветена на творчеството на австрийската музикална династия Щраус. Събитието ще се случи на 8 август на площад "Свети Александър Невски". Началният час на концерта е 20:30 ч. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и двама солисти ще потопят публиката в музикалния свят на фамилия Щраус. Специално светлинно-визуално шоу ще допълни магията под звездите. В антракта между двете концертни части присъстващите ще имат възможност да се насладят на чаша Sekt.

Концертите на Оркестъра в София и Пловдив в коледните дни на 2021-ва преминаха при препълнени зали и силно очарована публика. Сега майсторите идват с обогатена и значително по-широкообхватна програма, изцяло съставена около произведенията на династията Щраус. Гастролът е в концепцията на второто най-значимо събитие за Виенската филхармония – летния концерт под открито небе, който се провежда в пъстрите градини на забележителния дворец Шьонбрун. Дворцовият оркестър на Шьонбрун – Виена има дългогодишен опит в работата с изпълнители на оперетна музика и неслучайно точно той вече четвърт век е привилегирован да свири в някои от най-красивите и романтични замъци в света. 

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена има интернационален състав. Сформиран е през 90-те на миналия век. Замислен като туристическа атракция в началото, той бързо натрупва популярност. През годините гостува в Швеция, Финландия, Дания, Япония, Китай, Германия, Испания, Русия, Южна Америка и Дубай, където е посрещнат възторжено от местната публика. Трупата остава вярна на виенския музикален стил и интерпретирането на композиторите на виенската класика, поради което няма конкуренция в австрийската столица.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай