Операта на върховете - новият хит сред меломаните

Операта на върховете - новият хит сред меломаните | StandartNews.com

Световни звезди репетират за "Набуко" пред "Невски", немец дирижира "Тристан и Изолда"

Свършиха билетите за Фестивала на Белоградчишките скали, похвалиха се от екипа на Пламен Карталов

Новият фестивал "Опера на върховете" - Белоградчишките скали, се очертава като най-значимото лятно събитие в света на голямата класика. Свършиха билетите за "Тоска", "Турандот", "Лебедово езеро" и пещерната импресия по Вагнер в Магурата, похвалиха се от екипа на академик Пламен Карталов, автор на авангардния проект. Уникалният форум започва на 5 август. Много вагнерианци от цял свят, които са присъствали на всички издания на маратона "Пръстенът на нибелунга" и на премиерата на "Тристан и Изолда" в София, вече са писали на Карталов, че през лятото на 2017-а искат да гледат импресията в три части "Вагнер-Магура": богове, великани, джуджета, валкюри".

В София продължават строителните работи около сцената и трибуните за премиерата на "Набуко" на 23 юли на площада пред храм паметника "Свети Александър Невски". Успоредно вървят репетициите със солистите Владимир Стоянов - Набуко, Роберто Скандюци - Захария, Сузана Бранкини - Абигаил, Габриела Геориева, Йорданка Дерилова, Радостина Николаева, Даниел Дамянов - Измаел, Даниел Острецов, Росен Ненчев, Шай Блох - Фенена, Оана Андра, Цвета Сарамбелиева.

Прочутият Константин Тринкс ще дирижира "Тристан и Изолда" в Софийската опера на 14 и 17 юли - постановката на Пламен Карталов е от 18 часа.

Тринкс има завидна кариера. Започва с пиано и валдхорна, ансамбли и хорове. След като се дипломира като отличник, работи в Цвингенберг, родния си Карлсруе и личен асистент на маестро Кадзуши Оно. Дори пее в камерен хор "Щутгарт".
След 2000 г. дирижира оперни и балетни хитове, младежки и специални концерти в най-елитните храмове на класиката в Германия. През 2008-а дебютира в Токио, където след това се връща няколко пъти. Следват гастроли в Париж, Мюнхен, Франкфурт, Страсбург, Берлин. Утре почитателите на Вагнер ще усетят мощта на талант на Тринкс в "Тристан и Изолда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай