Оливър Стоун мисли да прави филм за Тръмп

Навършват се 30 години от създаването на филма "Роден на 4 юли"

Оливър Стоун мисли да прави филм за Тръмп | StandartNews.com

Следващият филм, режисиран от Оливър Стоун, може да е за американския президент Доналд Тръмп. Това обяви самият Стоун на филмов фестивал в Таормина (Сицилия), където оглавява журито, съобщи във вторник агенция АНСА .

"Всички ме молят да направя филм за Тръмп и рано или късно ще го сваля", каза Стоун. Той предполага, че филмът за сегашния американски президент ще бъде комедия като филма му за президентството на Джордж Буш.

Точно преди 30 години Стоун засне филма си „Роден на 4 юли“ с участието на Том Круз, разглеждащ темата за войната. "Когато работех по този филм исках да напомня на Америка за Виетнамската война, която тя е забравила. Сега, за съжаление, нищо не се е променило, дори американската политика е променена, съдейки по това, което се случва с Иран. Те (политиците – бел.ред.) не знаят какво е война, какво означава да бъдат ранени в битка. А сега е и още по-лошо, защото нивото на развитие на съвременната медицина ви позволява да оцелеете. По-лошо е да живеете като инвалид, отколкото да умрете млади“, казва Стоун.

В Таормина Стоун ще представи филм за нова война днес - в Украйна. Картината е озаглавена „Неразказаната история на Украйна” (Revealing Ukraine). Стоун участва в създаването на този документален филм, който е продължение на предишния проект "Украйна под обстрел" (Ukraine of Fire, 2016), създаден в сътрудничество с американския режисьор от украински произход Игор Лопатенко.

Стоун е известен с критиките си към американската политика през последните години. Новините научава от френски или руски телевизия. През 2015-2017 г. Стоун, автор на филми за Фидел Кастро и Уго Чавес, направи документален проект за руския президент Владимир Путин, който се базира на дълго интервю с руския лидер. Филмът от четири части бе показан по телевизията в Русия, САЩ, Италия и други страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай