Одобрение от Гилдията. "Интервю с Вампир" ще има нов сезон.

Продължават снимките на "Живите мъртви" и "Интервю с вампир"

Одобрение от Гилдията. "Интервю с Вампир"  ще има нов сезон. | StandartNews.com

Вече могат да продължат снимките на двата спин-офа на сериала „Живите мъртви“, както и следващият сезон на „Интервю с вампир“, след като беше постигнато споразумение с Гилдията на екранните актьори, съобщи АП.

Трите сериала на телевизионния канал „Ей Ем Си“ са най-големите телевизионни продукции, които са постигнали временно споразумение с Гилдията на екранните актьори – Американска федерация на телевизионните и радио артисти.

В сряда беше дадено одобрението на Гилдията, благодарение на това, че кабелният канал „Ей Ем Си“ и продуцентската компания „Сталуорт Филмс“ не са част от Алианса на филмовите и телевизионни продуценти – коалицията от студия, срещу които стачкуват актьорите в Холивуд, въпреки че са „упълномощени компании“, които спазват договорите, сключени от Алианса.

Спин-офът „Живите мъртви: Дарил Диксън“ и сериалът „Интервю с вампир“ ще  подновят снимките на вторите си сезони. Споразумението също ще позволи на актьорите да участват в постпродукцията на първия сезон на спин-офа „Живите мъртви: Тези, които живеят“.

Обаче няма да бъде разрешено писането на нови сценарии , тъй като американската Гилдия на сценаристите избра да не позволява постигането на подобни споразумения.

Тактиката на Гилдията на екранните актьори за предоставяне на временни споразумения, които са предоставени на стотици филми и телевизионни предавания, направени извън големите студиа (стига да предоставят на актьорите условията, които Гилдията поиска в последното си предложение преди стачката да започне на 12 юли), предизвика възражения от много членове на синдиката, които смятат, че се подкопават техните цели.

Макар да признават, че първоначално не са обяснили стратегията си достатъчно добре, синдикалните лидери сега защитават нейната ефективност. Те твърдят, че тези продукции показват, че исканията им не са неразумни, и че позволяват на други хора в Холивуд да работят.

„Мисля, че сега има по-добро разбиране на временните споразумения и хората осъзнават, че подпомагането на опитните артисти и снимачни екипи в това те да имат възможности за работа, ще утвърди нашата решителност“, каза за АП президентът на Гилдията на екранните актьори Фран Дрешър. „Не искаме да бъдем заклещени в позиция, в която сме принудени да правим компромиси с принципите си, защото хората отчаяно искат да се върнат на работа.“, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай