Новият Джеймс Бонд удари Хари Потър

Новият Джеймс Бонд удари Хари Потър | StandartNews.com

"Spectre", 24-ият филм за Джеймс Бонд, счупи рекордите по приходи за всички времена на пазарите, където вече е на екран. В Обединеното кралство премиерата беше в понеделник, а до петък са отчетени приходи от 41 милиона паунда.

Това бие предния рекорд за понеделнишка премиера, която държеше "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" с £23.8 милиона. Рекорди с новия Джеймс Бонд бяха отбелязани още в Норвегия, Холандия, Финландия и Дания. В 6 държави "Spectre" събра £52.1 милиона.

"Толкова сме благодарни на нашите Джеймс Бонд фенове", заявиха продуцентите. "Skyfall", последният филм за Бонд, беше най-доходоносният филм във франчайз индустрията, печелейки близо 700 милиона паунда или около 1,1 милиарда долара.

Четвъртият хит с участието на Даниел Крейг получи аплаузите на критиката като "чист екшън"."Гардиън" описа филма като "страхотно вълнуващ, зрелищен и забавен". "Таймс" го нарече "болезнено жесток". Според "Индипендънт" "всеки миг от него е равностоен на "Skyfall".

"Колко е невероятно е за нас от MGM да видим, че Джеймс Бонд продължава да вълнува феновете", каза Гари Барбър, директор на MGM. "Възхитени сме, че публиката в Кралството и в Ирландия продължава да е прегърнала историята за една от най-големите културни икони", добави колегата му Питър Тейлър от Sony Pictures.

Филмът излиза на най-важния пазар - този в САЩ, на 6 ноември. Той ще се сблъска с "Our Brand is Crisis" на Сандра Бълок и "Burnt" на Брадли Купър. Иначе най-големият хит на годината досега е "Jurassic World"с преходи от 1 милиард долара по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай