Нов триумф за Iron Maiden

Едни от бащите на тежката музика най-сетне бяха номинирани за Залата на славата на рокендрола

Нов триумф за Iron Maiden | StandartNews.com

Британската хеви метъл банда Iron Maiden най-сетне бе номинирана за Залата на славата на рокендрола. Сред другите претенденти за значимото постижение тази година за Rage Against The Machine, Тина Търнър, Джей-Зи, Foo Fighters - общо 16 банди и изпълнители. В списъка за първи път фигурират "Гоу-Гоу", Мери Джей Блайдж и Дион Уируик, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Няколко кандидати може да бъдат въведени за втори път в Залата на славата на рокендрола. Тина Търнър вече е в нея като част от дуета Айк и Тина още от 1991 г. Каръл Кинг е номинирана като певица, а вече е въведена като автор на песни. Дейв Грол от Foo Fighters е въведен в Залата на славата на рокендрола като член на Nirvana.

Стиви Никс е единствената жена, въведена два пъти в Залата на славата на рокендрола - индивидуално през 2019 и с Fleetwood Mac преди това.

Сред номинраните тази година са и Кейт Буш, Чака Кан, Ел Ел кул Джей. Това е шестата номинация на Ел Ел Кул Джей и третата за Чака Кан.

Изпълнителите подлежат на избиране 25 години след излизането на първия им сингъл или албум. След въвеждането в Залата на славата на рокендрола, творчеството им става част от постоянна изложба в Музея на славата на рокендрола в Кливланд, Охайо.

Iron Maiden за първи попадат сред претендентите за Залата на славата на рокендрола, след като от 2005 г. могат да бъдат номинирани. През 2016 г. фронменът на бандата се изказа много остро срещу организаторите за това, че не номинират бандата.

"Всъщност мисля, че Залата на славата на рокендрола е една пълна глупост", казва тогава той.

"Тя се управлява от шепа лицемерни американци, които не биха разпознали рокендрола, дори да ги удари в лицето. Трябва да спрат да пият Прозак и да започнат да пият бира", цитира изказването на Брус Дикинсън изданието Louder.

Избраните за въвеждане в Залата на славата на рокендрола ще бъдат обявени през май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай