Най-добрите жици забиват на Spirit-а

Младоците Der Hunds и класиците "Ревю" завладяват рок сцената

Най-добрите жици забиват на Spirit-а | StandartNews.com

Бургас. Най-добрите родни рокаджии ще пуснат духа от китарите на Spirit of Burgas. Организаторите са поканили отбрани групи на феста. Първи на 27 юли ще излязат My Disorder. Групата свири по софийските клубове от 2009-а и за 4 години успява да спечели много фенове заради оригинално звучене и енергичния заряд.

Втори са Der Hunds, супер талантлива банда, която подгряваше на "София рокс" м.г.

Едни от ветераните, Gravity Co, се завръщат в програмата, а след тях излизат момчетата от D2.

За цвят, но и защото са много ефектни са поканени трите грации от Sentimental Swingers. "Ревю", група история сама по себе си, ще превземе рок сцената веднага след Вера, Рони и Деси. Малките часове и на двете фестивални вечери са поверени на една от най-обичаните музикални формации - The Smugglers Collective. До изгрев слънце Димитър Драгнев и Павел Атанасов обещават горещи танци и са убедени, че всеки ще си тръгне с поне едно ново движение.

Неделната вечер ще открият пънк рок групата Bright Side, известна с невероятните вокални способности на всичките си членове и хоровия ефект.

Тежкотоварните Them Frequencies са втори в програмата. Стоимен Стоянов, Дидо Пешев, Светлозар Захариев и Мартин Колев имат зад гърба си турне в Европа за представяне на дебютния си албум The great wave-off, както и няколко участия като подгряваща банда на големи хардкор имена. След тях щафетата ще поемат юнаците от метълкор земетресението This Burning Day, които ще бъдат последвани от законодателите в хардкор движението в страната - Last Hope.

Купонът няма как да мине без Odd Crew - една от най-обещаващите български банди, която не спира да свири в Европа, а успехът я преследва и я издига на върха на родните класации за тежка музика. Варненската пънк хардкор група A-Mora ще продължи веселбата с откровените си текстове за политиката и живота в България, а след тях ще видим австрийската дет метъл банда Confessions of Pain.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай