Наш човек в кулинарно шоу за Никулден с Ути и приятели

Нашият човек Матей Бонев

Наш човек в кулинарно шоу за Никулден с Ути и приятели | StandartNews.com

Стара Загора. Коресподнентът на „Стандарт" в Града на липите Матей Бонев ще участвав кулинарно шоу за Никулден на Ути и приятели.

Нашият човек е включен в екипа журналистическия отбор „Щуките", който ще се впусне в люта битка за най-вкусна рибена чорба с още два тима - джамбазките баби от с. Калояновец и младите майтори от професиононалната гимназия за хранене и облекло „Райна Княгиня" в областния град.

Под зоркия поглед на Ути и специално жури трите тима трябва да забъркат рибена чорба в три огромни казана. Рибата и продуктите ще бъдат осигурени от община Стара Загора, която за трета поредна година организира кулинарно шоу за празника. Самият Ути е поръчал на спонсорите – изтъкнати риболовци от региона – над 150 кг риба – само едри екземпляри по 20-30 кг – сомове, толстолоби, амури. Най-добрият кулинар сред шоумените ще забърка курбан – риба-плакия, за 1500-2000 души в своя прочут тиган от чело на локомотив. Курбанът и гозбите на трите отбора в кулинарното състезание заедно с чаша червено вино ще бъдат раздадени безплатно на самия празник след обяд като почерпка от общината за старозагорци и гостите на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай