На духовен пир в Европейската нощ на музеите кани Градът на липите

На духовен пир в Европейската нощ  на музеите кани Градът на липите | StandartNews.com

Най-наситена по традиция е нощната програма на регионалния исторически музей в областния град

Истинско пиршество на духа ще преживеят старозагорци и гостите на града в Европейската нощ на музеите и галериите в събота. Близо 30 са по-значимите прояви в този среднощен маратон от изложби, концерти, премиери, срещи и дискусии в различните културни обекти. Най-наситена по традиция е програмата на регионалния исторически музей, в който наистина ще има за всекиго по нещо. Освен постоянната експозиция и няколкото гостуващи изложби, ценителите на древното ни минало ще могат да видят и една твърде любопитна експозиция - „Накити от античността" от частната колекция на известен старозагорски предприемач. В кътовете за снимки пък всеки ще може да се щракне за спомен с антични одежди и средновековни оръжия. Не са забравени и любителите на музиката – в музеят ще гостуват клубът за народни танци „Тракийци" и солисти от Старозагорската опера със спектакъла „Приказни сюжети".

В музея на религиите пък ще бъде гостоприемно пространство за Фондация за култура „!99, която показва изложби на двама млади автори – „Интерактивен барок", на Марианжела Анастасова и „Следи във времето", на Симеон Панайотов.

Три емблематични изложби пък ще могат да видят любителите на изящните изкуства в градската художествена галерия – „Майстори на пастела", Възрожденски икони" и „Българско арт-стъкло". Своите фенове очакват в нощта на музеите и няколкото частни галерии в областния град – „Авитохол", „Галерия 8", „АртНедев" и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай