На 70 Де Ниро пропява за мафията

Мишел Пфайфър и Томи Лий Джоунс блестят в екипа на Мартин Скорсезе

На 70 Де Ниро пропява за мафията | StandartNews.com

Робърт де Ниро навърши 70 отново като мафиот. Култовият актьор от "Кръстникът", "Добри момчета" и "Анализирай това" ще гледаме от утре в "Коза ностра". Някои от най-паметните му роли са под режисурата на Мартин Скорсезе, който тук е изпълнителен продуцент. Режисьор и сценарист на екшън комедията е Люк Бесон.

Де Ниро е мафиотски бос, укрит със семейството си - съпругата (Мишел Пфайфър), дъщерята (Диана Агрон от "Клуб Веселие") и синът (Джон Д'Лео) - в красивата френска провинция Нормандия по програмата за защита на свидетели. Налага им се, защото са изпели важни сведения за мафията и в САЩ става прекалено горещо за новия информатор на ФБР. Въпреки усилията на агент Стансфийлд (Томи Лий Джоунс) да ги държи изкъсо, Фред Блейк (Де Ниро), съпругата му Маги и децата им Бел и Уорън не могат да забравят старите навици, чрез които фамилията решава проблемите си. Те не спират да прилагат изпитаните си методи за получаване на желаното, което неизбежно унищожава прикритието им. А това позволява на бившите им другари от Фамилията да ги открият за нула време и да се опитат да отмъстят за предателството. Настава пълен хаос, докато ексдружките драпат да си разчистят сметките в този невероятно забавен филм.

Люк Бесон написва сценария по романа "Малавита" на Тонино Бенакуиста. Всъщност това е името на любимата немска овчарка на мафиота, която също придружава семейството. Французинът има зад гърба си "Леон", "Никита" и "Транспортер", което е гаранция за високооктавен екшън, а за комедийната нотка щедро са се погрижили звездните актьори.

"Коза ностра" ****

Уошингтън и Уолбърг си раздават тупалки

Дензъл Уошингтън и Марк Уолбърг са в главните роли на експлозивния екшън "Два патлака". Носителят на "Оскар" и хулиганът на Холивуд са агенти от конкурентни служби, принудени да работят заедно. Има голям проблем с неочакваното им партньорство - никой от тях не подозира, че другият действа под прикритие като членове на наркосиндикат.

За 12 месеца агентът от Отдела за борба с наркотиците Робърт "Боби" Тренч (Уошингтън) и офицерът от военноморското разузнаване Майкъл "Стиг" Стигман (Уолбърг) са "залепени" един за друг против волята им. Те са като вълци-единаци - не се понасят, раздават си тупалки и непрестанно изстрелват по някоя заядливо-иронична реплика един към друг. Хубавото е, че в случая чудесните актьори, които могат да изиграят почти всичко с особена лекота, придават чар на иначе доста клиширан сюжет.

Режисьор на криминалния екшън е Балтазар Кормакур, а сценарист - Блейк Мастърс.

"Два патлака" ***

Амазонка попада сред гладиаторите на Рим

И тази седмица има нещо за най-малките зрители - анимацията "Гладиаторите на Рим". След като остава сирак при изригването на Помпей, малкият Тимо е осиновен от Хирон - основателя на най-голямото училище за гладиатори. Но момчето не иска да стане биткаджия и прекарва дните си в пълна апатия. Завръщането на дъщерята на Хирон, Лусила, обаче променя това. За жалост обаче Хирон е обещал ръката й на сина на императора. За да може да спечели ръката на Лусила, Тимо ще трябва да спечели гладиаторския турнир на откриването на Колизеума. Ще му помогне сексапилната амазонка Диана.

"Гладиаторите на Рим"***

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай