Музикалният театър подготвя новия си сезон

Билетите за новата програма до края на годината са в продажба

Музикалният театър подготвя новия си сезон | StandartNews.com

Музикалният театър е в трескава подготовка за новия сезон 2020/2021. По традиция той ще бъде открит с пищен концерт –спектакъл на първи октомври. 

„Подготвяме концерт с най-вихрените мелодии от оперети и мюзикъли. С това искаме да кажем – въпреки епидемията – ние сме тук и искаме да ви вдъхнем оптимизма и радостта на нашето жизнеутвърждаващо икзуство” – казва директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

От месеци, при спазване на всички мерки за безопасност, артистите репетират най-новата премиера на театъра за предстоящия сезон – оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. Нейната премиера е предвидена за 23-ти, 24-ти и 25-ти октомври 2020-а. „Принцесата на цирка” ще завладее публиката с уникалната си симбиоза от класическа оперета и циркови атракциони. За първи път в Музикалния театър редом със солистите на сцената ще излязат и професионални циркови артисти. Зрителите ще се насладят не само на музиката на Калман, но и ще гледат със затаен дъх въздушни акробати и зрелищни атракциони. В реализирането на спектакъла участват солистите, хорът, балетът и оркестърът на Музикалния театър.

На 31-ви октомври от 19:00 часа е юбилейният концерт „Христо Сарафов и приятели”. С него доайенът на Музикалния театър ще чества 65 –годишния си юбилей, отложен заради извънредната епидемична обстановка в страната. През ноември са двата цикъла от най-касовите заглавия в афиша на  театъра – мюзикълите „Фантомът на операта” и „Цигулар на покрива”.

„На хоризонта се задават още два мюзикъла, които ще бъдат реализирани през втората половина на новия сезон” – издава информация от кухнята директорът на Музикалния театър. Засега, обаче, имената на новите хитови заглавия ще останат тайна за публиката. „Надяваме се, нашите планове да се осъществят, защото смелите мечтаят и се молят съдбата да ги подкрепи в името на доброто на нашия жанр, който вдъхва радост и оптимизъм на публиката!” – казва Арсенова. „Музикалният театър е доказал, че  работи на високо професионално ниво. Това го показват пълните зали и рекордния преходен остатък от  три милиона лева, с който приключихме миналата година” – добавя още директорът.

В най-празничния месец от годината – декември – театърът ще се превърне отново в царство на децата със своите обичани от малки и големи „Зимни музикални приказки”. Тогава е предвидена и най-новата премиера за най-малката публика, също отложена заради извънредната епидемична обстановка в страната – мюзикълът „Копче за сън” от Генко Генков по текст на Валери Петров.

През декември е и любимият на публиката Коледно-новогодишен концерт в Музикалния театър (18-ти, 19-ти,20-ти и 21-ви декември). Заради големия интерес, той ще има цели четири издания. На 28-ми декември е традиционният Новогодишен оперетен бал в зала 1 на НДК.

За втора поредна година на 31-ви декември артистите канят публиката на новогодишен спектакъл на „Прилепът”. Той ще е от 17:00 часа и в него ще има много изненади и награди за зрителите. Артистите се надяват да посрещнат заедно със своята публика Новата 2021-а с надеждата тя да е по-добра за всички.

Билетите за спектаклите от новия сезон са в продажба, засега на 50 процента заетост на местата, на касата на бул. „Васил Левски” 100 и на сайта на Музикалния театър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай