Вторник,

Мутафчиев към Минеков: Театрите не са казина!

От: Стандарт -
422
Мутафчиев към Минеков: Театрите не са казина!
A
A
A

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев се обърна към служебния министър на културата проф. Велислав Минеков с пост във Фейсбук.Ето какво написа големият актьор: 

Уважаеми проф. Минеков,

В последните няколко часа не мога да си затворя телефона заради десетки, да не кажа стотици творци и технически екипи в държавните театри, опери, които се страхуват, че ще останат без работа след последното Ви изказване, че ще трябва да спрете ,,предприятията“, които носят загуба.

Далеч съм от мисълта, че заварвате най-прекрасната ситуация в Министерството на културата и особено в пандемичната криза, в която всички се намираме през последните 14 месеца от живота си, както и заради изключително ниския бюджет, с който разполагате.

Но МОЛЯ, не всявайте страх у хората, които работят в тази сфера от години и се борят като на фронт във война като тази, която описвате! Подобни изказвания са предпоставка за сериозна дестабилизация на целия сектор.

Моля, инициирайте незабавен диалог с всички представители на застрашените гилдии, за да можем заедно да се справим с проблемите, които очертавате! Напомням Ви, че ние не работим в предприятия! И театрите не са казина. Малко по-различно е.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com