Митовски обира банки

Куката иска да прави филм за ангел и предател

Митовски обира банки | StandartNews.com

Мариан Вълев и Димитър Митовски се изявяват като дует в проекта "Ангел и предател", с който кандидатстват за държавна субсидия в Националния филмов център. Вълев е сценарист на лентата, а Митовски ще дирижира историята. Той обаче играе и соло и е депозирал идея за филм, озаглавен "Това е банков обир". Там Митовски отново ще бъде зад камерата, а за сценария се е доверил на старите си познайници Теодора Василева и Георги Иванов, работили с него още от "Стъклен дом" и "Под прикритие".

Виктор Божинов, режисьорът на сериала за Куката, Косъма и Джаро, се пробва за първи път със самостоятелен игрален филм - "Стъклени пеперуди".

Сред останалите кандидатури правят впечатление имената на Калин Сърменов ("Другата"), Камен Калев ("С лице надолу"), Анри Кулев ("Река на забравата"), Ивайло Христов ("Каръци"), Людмил Тодоров ("Любовната песен на Александър Сребров"), Красимир Крумов ("Житие"), Максим Генчев ("Васил Левски"), Станимир Трифонов ("Сънувах Европа") и Киран Коларов ("Печатът на страха"). Решенията на комисията ще са ясни до няколко дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай