Мисони откри седмицата на модата в Милано

С новата си колекция дизайнерката цели да обедини в едно четирите сезона

Мисони откри седмицата на модата в Милано | StandartNews.com

С ревю на Анджела Мисони започна виртуалната Седмица на модата в Милано. Известна със своите зигагообразни десени и разноцветни модели, дизайнерката излъчи видео, с което представи най-новата си колекция дамско облекло, съчетавайки тоалети за есента и зимата, но с пролетно-летни решения.

View this post on Instagram

A post shared by Milano Fashion Week (@cameramoda)

Във видеото, заснето по-рано през февруари в миланския форум "Асаджо", който е затворен от месеци, моделите, облечени в ярки плетива, широки панталони, дълги рокли и ежедневни тоалети в различни цветове, пресъздават социални събирания - от боулинг игри до срещи с приятели. Някои от тях носят шапки, шалове и якета, а други - бански, топове, къси панталонки или блестящи парти тоалети, празнувайки "завръщането към нормалния социален живот". Целта на креативня директор на линията е да обедини в едно четирите сезона – пролет, лято, есен и зима.

Виртуалната Седмица на модата в Милано ще продължи до 1 март. Чрез видеа, качени на дигитална платформа, своите колекции за новия есенно зимен сезон се очаква да педставят дизайнерите Джоджо Армани, Миуча Прада, "Валентино" и "Долче и Габана".  

Петима дизайнери от африкански произход дебютираха с представяне на колекциите си на откриването на седмицата на модата в Милано под надслов "Ние сме Произведено в Италия" ("We are Made in Italy''). Това стана възможно благодарение на кампанията на единствената чернокожа дизайнерка в модната камара на Милано - Стела Жан, на дизайнера Едуард Бюканън и основателката на Афро модна седмица Милано - Мишел Нгомо.

Джой Мерибе идва от Нигерия и започва работа в Италия като културен медиатор. Фабиола Маниракиза пристига в Италия като дете от Бурунди и първоначално учи медицина. Роденият в Мароко Карим Дауди е роден в град, известен с традициите си в производството на обувки и учи този занаят. Папе Макоду Фол е на 22 години, когато пристига в Италия от Сенегал и започва работа като актьор, продуцент, а сега вече е дизайнер. Само една от петимата - Жизел Клаудия Нтсама от Камерун, е пристигнала в Италия с намерението да се посвети на модата.

За своите колекциите петима дизайнери са работили с доставчици и са получили съвети от експерти в резултат на организацията и сътрудничеството на Италианския моден съвет. Многоетнически екип от стилисти, фризьори и гримьори съдействат на дизайнерите в подготовката на шоуто. Колекциите могат да бъдат разгледани на сайта на Националната камара на италианската мода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай