Министри от 4 кабинета с автографи от Дянков

Министри от 4 кабинета с автографи от Дянков | StandartNews.com

Президент, дипломати аплодираха премиерата на "След стената" в Археологическия музей

Ексфинансовият министър представи новата си книга

Министри от 4 кабинета извиха дълга опашка за автографи пред бившия вицепремиер Симеон Дянков. Залата на Археологическия музей се оказа тясна за представителите на властта, бизнеса, финансовите среди и дипломатическия корпус, които се събраха в сряда за премиерата на втората книга на Дянков. "След Стената. Преходът в Източна Европа" на бившия финансов министър и шведския икономист Андерс Аслунд е на пазара от 16 ноември - навръх годишнината от началото на родната нежна революция.

Президентът Росен Плевнелиев, дясната му ръка - Екатерина Захариева, вицепремиерът и МВР шеф Румяна Бъчварова, енергийната министърка Теменужка Попова, министрите от първия екип на Борисов - Трайчо Трайков и Нона Караджова, служебният шеф на културата Мартин Иванов уважиха събитието. Сред гостите бяха още финансовият министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски Милен Велчев, в момента изпълнителен директор на българския клон на "VTB Капитал", шефът на митниците Ваньо Танов, бившият премиер Филип Димитров, сега конституционен съдия, Иван Милкош - вицепремиер и министър в няколко правителства на Словакия. Той пристигна в България специално за представянето на книгата.

"Всеки ноември от последните 26 години насам ние се връщаме назад във времето и си спомняме какво е било и какво е сега. Идеята на тази книга е да направим своеобразно сравнение с другите държави, които минаха по същия път. Успешните реформи са дело на политици визионери, които не се страхуват да предприемат радикални промени с бързи стъпки", каза Симеон Дянков.

"Някои смятат, че с комунизма е приключено, други - че той продължава, а трети - че никога няма да си тръгне. Преходът ще свърши, когато комунизмът отиде в учебниците и музеите", каза президентът Росен Плевнелиев.

Повече от час Дянков раздава автографи и разговаря с представителите на различните гилдии. Между тях бяха главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян, бившият шеф на парламента Благовест Сендов, художникът Греди Асса, хора от медиите, шоуменът Димитър Туджаров-Шкумбата, поп певицата Роси Рос и много други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай