Милена на Милен: Числата бяха срещу нас

Навършва се една година от смъртта на журналиста

Милена на Милен: Числата бяха срещу нас | StandartNews.com

На 19 април се навършва 1 година, откакто обичаният журналист Милен Цветков загина в нелепа катастрофа в София. Книгата „379 дни с Милен Цветков. Историята на една очаквана любов“ ("Книгомания") излиза в негова памет. Книгата е под редакцията на журналиста Георги Тошев.

Милена Иванова е човекът до Милен Цветков в последните няколко години. 379 дни е тяхното съжителство заедно, но историята на любовта им е започнала по-рано, когато Милена Иванова гостува за първи път в студиото на „Часът на Милен Цветков“. И за двамата тази любов е чакана и мечтана, но минава през перипетии.

В книгата ще прочетем спомените, които Милен Цветков е разказвал на Милена Иванова за детството си, навиците и принципите в живота си, за работата си в различните телевизии, за колегите, от които е научил много за журналистиката (като Бригита Чолакова), и за други, от които се е разочаровал; за професионализма и колко е важно доверието, за топлата връзка с децата си, за планината, за пътуванията до Гърция.

Въпреки че Милена Иванова е нумеролог, 19 април не предвещава, че ще се случи нещо лошо – денят е Великден, Милен Цветков се е чувствал щастлив, успява да чуе за празника по телефона всички, които обича… но повече не се връща при любимата жена.

„379 дни с Милен Цветков“ показва обичания журналист такъв, какъвто е – през погледа на Милена Иванова като партньор, както и през погледа на най-добрия приятел от детските години Марио Райчев, и колегите от Нова тв Ани Иванова, Тара Нури и Иво Тодоров, журналистите Георги Милков и Ники Кънчев.

Милена Иванова разказа в ефира на "На кафе" за запознанството и връзката им. Двамата се срещат за първи път в студиото на предаването "Часът на Милен Цветков" преди четири години. Тогава получава обаждане от екипа на журналиста. Споделя, че се е развълнувала, а в главата и нахлули различни мисли и чувства.

"Аз винаги много съм харесвала Милен. Но всички ние знаем неговия публичен образ, който беше много дързък и на моменти хаплив. Това, което ме разколеба да отида при него е, че знаех отношението му към нумерологията", каза Милена.

Преди да гостува при Цветков Милена започнала да изчислява дали характерите им си пасват според датите им на раждане.

"Надявах се да имаме добра съвместимост и числата ни да са подходящи. Излезе петица - това е възможно най-несъвместимата комбинация", обясни тя. Все пак обаче числата й посочват, че има смисъл да се запознае с Цветков.

За едно от предаванията, в които му е гостувала, той ѝ казва: "Винаги си личи колко много ме дразниш, но ето тук се вижда, че ние ще бъдем Милен и Милена".

Първите им срещи извън ефира са в планината. Точно там Милен ѝ споделя, че си е казал за нея: "С тази жена ще го карам по-полека".

Милен й признава, че тя много прилича на неговата майка. Журналистът е имал голям конфликт с приемането смъртта на майка си, тъй като, когато тя е починала, не са му съобщили веднага тъжната вест. Той така и не успял да се прости напълно с нея и във връзките си с жените винаги търсел образа на майка си.

В последния ден от живота на журналиста, малко преди катастрофата, Милена и Милен се разхождат по улицата и си говорят какво биха направили, ако спечелят милиони от тотото. Тогава той ѝ казва: "Нищо, Милена, така сме си добре".

Нумероложката сподели още, че най-важните хора в живота на Милен са били неговите деца Калина и Боян. Част от приходите от книгата ѝ ще отидат във фонда за децата на Милен Цветков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай