Международен фестивал „Пиеро" 2023 предстои в Стара Загора

куклено-театрален фестивал за възрастни

Международен фестивал „Пиеро" 2023 предстои в Стара Загора | StandartNews.com

Тринадесетото издание на Международен куклено-театрален фестивал за възрастни „Пиеро" 2023 ще се проведе от 23 до 29 септември, като домакин ще бъде Стара Загора .Това съобщават на сайта на Държавен куклен театър Стара Загора, които са организатори на събитието. 

Форумът ще бъде открит с премиера на най-новия спектакъл за възрастни на старозагорския куклен театър „Честен кръст“ от Робърт Аскинс с режисьор Цвети Пеняшки.

 В конкурсната програма на фестивала са включени 15 спектакъла на български и чужди театри и театрални групи. Те ще борят за призове в отделните категории и за голямата награда - бронзовата статуетка „Пиеро” на скулптора Емил Иванов. 

Съпътстващи прояви като изложби, семинари,уъркшоп, анимационна програма представяне на книги са предвидени в програмата на фестивала.  Всички желаещи да проследят фестивала могат да се запознаят с цялата програма на специалния сайт на форума. 

Международният куклено-театрален фестивал за възрастни “Пиеро” е създаден през 2000г. по инициатива на Сдружение с нестопанска цел “ПИЕРО”. Той е една нова, нетипична Европейска сцена на куклено-театралното изкуство, заложила на вкуса към различни форми и нетипичното - театър за възрастни в кукления театър, пише БТА

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай