Матиас Гьорне гастролира в Стара Загора

Матиас Гьорне гастролира в Стара Загора  | StandartNews.com

Ролята на разказвача във вокалния цикъл на Йоханес Брамс „Хубавата Магелона", е поверена на обичания актьор Калин Врачански

След уникалното преживяване „Опера на стадиона" с грандиозния спектакъл на „Аида" от Джузепе Верди, който и дъждът не можа да помрачи, старозагорските меломани са в трепетно очакване на още едно изключително събитие. На 24 юни за първи път на сцената на Старозагорската опера ще бъде представен един истински шедьовър от песенното творчество на Йоханес Брамс – вокалният цикъл „Хубавата Магелона". Песните ще бъдат изпълнени на оригиналния немски език от немския баритон Матиас Гьорне, звезда от световна величина. Ще му партнират виртуозната пианистка Мария Принц и един от новите любимци на българските зрители - Калин Врачански, на когото е поверена ролята на разказвача. Той ще интерпретира романтичната приказка на български.

Талантливите артисти Матиас Гьорне и Мария Принц работят от години заедно по редица проекти и са достигнали впечатляваща хармония, посочват музикалните критици. Тандемът е познат и на софийската публика от паметното изпълнение през миналия сезон на вокалния цикъл „Зимен път" от Шуберт в зала „България". Очевидно, очарован от първото си гостуване в България, баритонът сам предлага втората му изява да бъде концерта-спектакъл „Хубавата Магелона". Освен в София на 21 юни той ще бъде представен и извън столицата - на 22 юни в Пазарджик и на 24 юни – в Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай