Сряда,

Мария Бакалова: Живей като за последно

От: Агенция Стандарт -
287
Мария Бакалова: Живей като за последно
A
A
A

Лавина от абсурдни преживявания преобръщат живота и взаимоотношенията на героите в новия български филм "Като за последно". В главната роля е българката, покорила Холивуд – Мария Бакалова. 

Пълнометражната лента "Като за последно" на режисьора Ивайло Пенчев се случва за Бакалова именно в подходящия момент между последната година на обучение и несигурното бъдеще пред дипломираната млада актриса.

"Сценарият на "Като за последно" беше брилянтен, блестящ. Всяка една дума беше от изключително значение. Филмът също е изключително красив, но дори и само като текст е достатъчно въздействащ", каза Мария в ефира на bTV.

"Като за последно" разказва морската история на възрастен, известен писател в ролята на Васил Банов, който предлага брак на младо момиче, изпаднало в беда. Това поражда поредица от драматични, но и комични събития, наситени с абсурдни преживявания.

"Изключително отговорна работа, много забавна. Снимаш на някакво невероятно място, обграден от хора, които са изключително готини личности, много талантливи хора. И в същото време правиш нещо, което е за хората", каза Бакалова.

"Филмът не е нахален, не е натрапващ някакви ценности, артвизия или претенция. Филмът е направен с любов, от сърце. Филмът е с изключително талантливи актьори, невероятен режисьор, чувство за хумур на 100 процента, изключително смешни, тъжни ситуации, нещата от живота са. Защото нито смешното е само смешно, нито тъжното е само тъжно, в живота нещата са смесени. Мисля, че всички тези емоции съществуват във филма, всички тези чувства могат да бъдат изпитани от всеки, който гледа филма, допълва актрисата.

"Като за последно обичай, живей, работи, раздавай се, мечтай, рискувай, рисувай, лети... Животът е толкова кратък и толкова ценен, че много често губим ценно време, просто мислейки за нещата в бъдещето. А животът се случва сега, пред нас, в този момент. Така че живей като за последно", заявява Бакалова.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com