Събота,

Мария Бакалова стана почетен гражданин на Бургас

От: Агенция Стандарт -
429
Мария Бакалова стана почетен гражданин на Бургас
A
A
A

Мария Бакалова, която от няколко дни е в родния си Бургас, се срещна с кмета Димитър Николов. Тя бе придружавана от майка си. След срещата пред журналисти Мария заяви, че винаги се радва да е в родния си град, който усеща променен в позитивна светлина, съобщи БНР.

"Чувствам се щастливо, уютно вкъщи. Надявам се като затихне пандемията да имам възможност да пътувам по-често и да си прекарвам повече време тук при мама, при тате и при прекрасните хора. Бургас става все по-глобален и космополитен, какъвто трябва да бъде, благодарение на прекрасния ни кмет", каза още Бакалова.

Попитана кое е любимото ѝ място в Бургас, тя отговори: "Всички!". Актрисата, която беше номинирана за "Оскар", разказа, че следващите ѝ проекти са свързани с много работа и снимки: "Предстои мнго работа в България, в Бургас, във Варна, копродукции".

Звездата от "Борат 2" не се е прибирала в родния си град от 2 години. Тези дни обаче нейни снимки с фенове от плажа се появиха в социалните мрежи.  Кметът пък съобщи за срещата с "очарователната кинозвезда" във Фейсбук профила си. 

"Най-хубавото е, че тя не се умори да повтаря колко много обича Бургас", изтъкна Николов. Той обяви, че вече е изготвена докладна записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред. "Защото няма по-голяма чест и реклама за нашия град от това да има световни посланици като нея", добави той.

Пред него Бакалова е заявила готовност да се включи в бъдещи културни инициативи, а най-голямата й мечта е да прави филмови проекти в целия бургаски регион и да снимам с български актьори. Градоначалникът й подари икона на Богородица, дело на художничката Петя Димитрова от Дружеството на бургаските художници.

"Пожелавам й божията майка да я закриля и осветява пътя й напред!", заяви Николов.

И добави: 

"Горд съм не само с успехите, но и със скромността на това талантливо момиче, с вродената ѝ елегантност и умереност, с нейния интелект. Очаквам с нетърпение следващите й филми. Нека намира време и занапред да се връща в Бургас, защото тя е истинско вдъхновение за младите в нашия град. Мария им доказа, че пътят към успеха зависи най-много от личните усилия, амбицията, смелостта и вярата в себе си. А ние ще се постараем Бургас да е все така уютен за нея и всичките ни млади хора в странство, за да си идват с удоволствие. И да остават...Благодаря ти, Мария! И да имаш прекрасни дни със семейството и приятелите в родния Бургас!", написа още бургаският кмет.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com