Мария Бакалова се размина с отличията на MTV

Българката имаше няколко номинаци

Мария Бакалова се размина с отличията на MTV | StandartNews.com

Актьорите Саша Барън Коен и Скарлет Йохансон бяха почетени за приноса им към киноиндустрията на церемонията за филмовите и телевизионни награди на MTV, на която доминира поредицата "Уандавижън" от вселената на "Marvel".

Британецът Саша Барън Коен беше удостоен с приза "Комедиен гений". Комикът стана едва четвъртият носител на отличието, което се присъжда на актьор с изключителен принос към света на комедията и оказал съществено влияние за трансформирането на жанра. Първата награда "Комедиен гений" получава Уил Феръл през 2013 г., последван от Кевин Харт през 2015 г. и Мелиса Маккарти през 2016 г.

Актрисата Скарлет Йохансон беше почетена с приза "Поколение". Отличието се връчва на звезди, които с разнообразните си превъплъщения са се превърнали в любимци на филмовите и телевизионните зрители. Сред предишните носители на наградата са Дуейн "Скалата" Джонсън, Крис Прат, Робърт Дауни младши, Уил Смит, Сандра Бълок, Джейми Фокс, Рийз Уидърспун, Марк Уолбърг, Джони Деп, Бен Стилър, Том Круз, Джим Кери, Адам Сандлър, Майк Майърс.

Йохансон е номинирана шест пъти за филмови и телевизионни награди на MTV. Актрисата печели първата си "златна пуканка" през 2013 г. за най-добър екранен бой в ролята на Наташа Романов/Черната вдовица в "Отмъстителите". Останалите ѝ номинации, сред които за най-добра екранна целувка, пробив и най-добра женска роля, са за "Изгубени в превода", "Дон Джон", "Капитан Америка: Завръщането на първия отмъстител", "Луси" и "Отмъстителите: Война без край".

Двете знаменитости получиха почетните си отличия дистанционно. Във видеовръзка Коен пресъздаде някои от най-популярните си персонажи, а Йохансон благодари на почитателите за подкрепата.

Коен беше представен от Сет Роугън, който го нарече "най-безстрашният изпълнител, когото познавам".

Мария Бакалова, която заедно със Саша Барън Коен беше номинирана за най-добро екранно дуо за "Борат 2" и отделно за пробив, се размина с отличията.

Чадуик Боузман, който през август миналата година на 43-годишна възраст загуби водената си тайно битка с рака, получи посмъртно приза за най-добро филмово изпълнение. Отличието е за ролята в последния му филм "Ма Рейни: Майката на блуса".

"Неговото въздействие е вечно и ние винаги ще бъдем благодарни за начина, по който присъствието му и неговото изкуство промениха света. Обичаме те и ни липсваш", сподели звездата от сериала "Чернеещ" Яра Шахиди, която прие наградата от името на Боузман.

На церемонията доминира поредицата "Уандавижън" на стрийминг платформата Disney+, която водеше с най-много номинации - пет на брой.

Сериалът с Елизабет Олсън и Пол Бетани се съревноваваше за призовете за най-добро шоу, най-добър герой, най-добро изпълнение в шоу, най-добър злодей и най-добър екранен бой.

Поредицата беше избрана от феновете за най-добро шоу, а Елизабет Олсън триумфира с наградата за най-добро изпълнение в шоу за главната роля на Уанда, пише БТА. Катрин Хан отнесе у дома статуетката за най-добър злодей в образа на шумната съседка Агата. Сблъсъкът между двете героини от "Уандавижън" беше отличен в категорията за най-добър екранен бой.

Комедийната актриса Лесли Джоунс беше водеща на наградната церемония в Лос Анджелис, състояла се пред ограничен брой гости, повече от които не носеха маски и бяха тествани предварително за Covid-19, както и пред по-многобройна публика пред огромни видеоекрани.

Сред останалите отличници на филмовите и телевизионни награди на MTV се наредиха "До всички момчета, които съм обичала: Сега и завинаги" (най-добър филм), Реге-Жан Пейдж (пробив за ролята в романтичния сериал "Бриджъртън"), Виктория Педрети (най-страховито изпълнение в "The Haunting of Bly Manor"), Антъни Маки и Себастиан Стан (най-добро екранно дуо в минисериала "Соколът и Зимният войник"), Антъни Маки (най-добър герой в "Соколът и Зимният), Лесли Джоунс (най-добро комедийно изпълнение в "Пристигане в Америка 2"), Чейс Стоукс и Мадлин Клайн (най-добра екранна целувка в "Outer Banks").

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай