Мария Бакалова с номинация за Изборът на критиците

Бургазлийката участва в надпреварата за най-добра поддържаща роля

Мария Бакалова с номинация за Изборът на критиците | StandartNews.com

По всичко личи, че Мария Бакалова се е запътила към Оскарите. Българската актриса в Холивуд получи поредната си номинация - в категорията за най-добра поддържаща женска роля от "Изборът на критиците". Бургазлийката отново ще си оспорва златото с Глен Клоуз, Оливия Колман, Юн Ю-джун, Елън Бърнстин и Аманда Сайфред. "Борат" 2 получи номинация за най-добра комедия, а Саша Барън Коен ще се състезава срещу Бил Мъри за най-добра поддържаща мъжка роля за играта си в "Процесът срещу Чикаго 7". Чадуик Боузман също бе номиниран посмъртно за "Петима от една кръв".

В категорията за най-добър филм бяха номинирани "Петима от една кръв", "Процесът срещу Чикаго 7", "Манк", "Минари", "Една нощ в Маями", "Ma Rainey’s Black Bottom", "News of the World", "Nomadland", "Promising Young Woman", "Sound of Metal". За титлата "най-добър режисьор" ще премерят сили Дейвид Финчър, Спайк Лий, Реджина Кинг и други. 

В категорията за най-добър актьор съревнованието е между Бен Афлек, Том Ханкс, Антъни Хопкинс, Гери Олдман и Чадуик Боузман, който отново бе номиниран посмъртно, но за "Ma Rainey’s Black Bottom". При дамите битката е между Виола Дейвис, Ванеса Кърби, Франсис Макдорманд и Зендая.

Нетфликс води в надпреварата за наградите "Изборът на критиците" с общо 72 номинации за кино и телевизия. HBO и Амазон изостанаха с 24 и 18. Хибридната церемония по раздаването на призовете ще се състои на 7 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай