Мариус Куркински с голяма изненада. Какво подготвя?

Култовият театрал празнува 30 години от първия си моноспектакъл

Мариус Куркински с голяма изненада. Какво подготвя? | StandartNews.com

Мариус Куркински е готов със следващата грандиозна изненада – култовият театрал ще отпразнува 30 години от първия си моноспектакъл със съвършено ново творение в жанра. Актьорът режисьор и неговият продуцент Кирил Кирилов – те са железен тандем от дълго време насам, скоро официално ще обявят програмата за юбилейните чествания, които ще шестват из цялата страна с бранда "Ажур пико".  

Първият му моно бисер е в Младежкия – „Дон Жуан“ по Молиер. Успехът е огромен, самият Мариус и досега няма обяснение как магията се е случила от раз. Още същия сезон излиза пред публиката с „Песен на песните“ – по библейски текстове в НДК. Пак там през 1996-та жъне овации с „Дамата с кученцето“ по Чехов. Следват „Самият човек“ по Андрей Платонов, „Сънят“ от „Светът в 10½ глави“ на Джулиан Барнс в Пловдив, „Сътресение“ по Николай Хайтов и „Български разкази“ по Ангел Каралийчев отново под тепетата,  „Сънят на смешния човек“ по Достоевски, и пак Чехов, Хайтов... От зимата на 2019-та и досега Куркински и Кирил Кирилов триумфират из България и извън границите й с „Мариус 50“ – сборното представление, което разсмива и разплаква с остроумия и тежки екзистенциални размисли и страсти.   

 

Преди броени дни Куркински сложи бляскавата удивителна на легендарната си постановка „Рибарят и неговата душа“ по Оскар Уайлд, която 18 години беше хит в „199“. След финалните аплаузи Мариус излезе на сцената, за да приеме възторга на почитателите в компанията на актьорите си – Владимир Карамазов, Велислав Павлов, Ани Пападопулу, Радена Вълканова. На първия ред ръкопляскаха Кирил Кирилов, Аня Пенчева - тя блести в "Двубой" на Мариус в Народния, и други приятели. 

 

   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай