Мариус Донкин с прощални думи за Виолета Бахчеванова

30 години ѝ беше отнето правото да бъде на сцената, със съжаление отбеляза директорът на Народния

Мариус Донкин с прощални думи за Виолета Бахчеванова | StandartNews.com

Сбогуваме се с голямата актриса Виолета Бахчеванова, която напусна този свят на 23 август. Десетки се събраха в Народния театър, за да изпратят актрисата в последния ѝ път.

Виолета Бахчаванова за първи път стъпва на сцената на Народния театър преди 60 години – през 1961 година в ролята на Мария Десислава в пиесата Иван Шишман. В продължение на 33 години тя изиграла над 50 главни роли в класически, съвременни, чуждестранни и български пиеси.

30 години ѝ беше отнето правото да бъде на сцената, със съжаление отбеляза директорът на Народния театър Мариус Донкин.

"Нашите впечатление са различни от тези на сцената. Ние сме били в обикновения живот, бита си. Когато на сцената сме имали трудности, когато сме били съпроводени в спорове, да реализираме това, което си представяме в живота", каза за нея Донкин.

Мария Стюарт е една от големите ѝ роли, отбеляза той. След "Иван Шишамн" Бахчеванова прави и една знаменателна роля - в "Казаларската царица", където вече си я спомня и самият Донкин.

"Когато говорим за Виолета Бахчеванова, няма как да не споменем и съпруга ѝ Васил Стойчев. Те бяха неразделни - в работата си, в грижата си към всичко друго и към живота си, и в любовта си", спомня си той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай