Мамалев разсмива с моноспектакъл в Народния

Обичаният актьор се завръща с „Разбираш ли ме правилно?“ на 21 и 23 юни на Голяма сцена

Мамалев разсмива с моноспектакъл в Народния | StandartNews.com

С един от най-хитовите си моноспектакли ще се завърне след паузата на сцената на Народния театър Георги Мамалев. Обичаният от поколения зрители артист излиза на Голяма сцена на 21 и 23 юни от 19:00 часа с представлението, с което покори сърцата на публиката преди години – „Разбираш ли ме правилно?“

Режисьор е напусналият ни преди 10 години актьор Андрей Баташов, текстът е на Весел Цанков, а музикалното оформление – на Асен Драгнев.

Комедията се състои от осем монолога от живота на осем различни герои, поставяйки пред зрителите въпроси за живота и ежедневието им с много хумор и ирония. Театърът не само цели да разсмива до сълзи, той помага и да се замислим. И именно в това се крие чарът на „Разбираш ли ме правилно?“ и посланието му.

Пълната програма на събитията на Народен театър „Иван Вазов“ може да видите на официалния сайт на адрес https://nationaltheatre.bg/bg, както и в страницата във Фейсбук. Билетите за спектаклите на Голяма сцена са на цени от 20 лева, а за срещите в двора – от 10, 15 и 20 лв.

Предлагаме ви и един от осемте монолога от „Разбираш ли ме правилно?“

ГЛАВНИЯТ УЕДНАКВЯВАЩ

Драги сънародници, като главен уеднаквяващ от страна на България в преговорите за присъединяването ни към Европейския съюз съвсем отговорно заявявам, че уеднаквяването ни вече е факт.  Уеднаквихме Европа, драги сънародници, съвсем я уеднаквихме!  Кое наложи този нестандартен подход?  Когато бе поставено пред нас изискването да се уеднаквим с Европа, бяха направени съответните проучвания и се оказа, че ние и 30 години да се уеднаквяваме с нея, пак няма да станем както трябва еднакви и тяхната изконна мечта да се присъединим към тях не може да стане реалност, не ще могат те да ни гушнат в топлите си прегръдки и това ги потисна.  Затова бе взето решение Европа да се уеднакви с нас.

Когато ме натовариха с нелеката задача да бъда главен уеднаквяващ в преговорите между България и Европейския съюз, аз дори не подозирах какво нечовешко напрежение ме очаква.

Знаете ли какво е да накараш французите да кършат клони в Булонския лес и да палят огньове край Айфеловата кула за да пекат червени чушки за зимнина? А знаете ли какво е да накараш шведите да прегърнат ценностите на домашното кисело зеле? Ето това е непосилна задача! Обаче справихме се, къде с разяснителна работа, къде с убеждаване, къде с ограничени репресии в рамките на основния закон - справихме се и не само ги приучихме да слагат зеле в каци, не само ги стимулирахме да го претакат редовно, ами даже и да го ядат ги накарахме!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай